Українських військовослужбовців перенавчатимуть за цивільними спеціальностями

Cегодня в Кіровограді починаються заняття групи військовослужбовців, які плануються до звільнення або вже звільнені з військової служби, за фахом “Фахівець з охорони праці”, повідомила «Хрещатіку» прес-служба Міноборони.

Сьогодні ж заняття почнуться і у Вознесенське Миколаївської області, де військовослужбовці опановуватимуть дисципліни за фахом “Соціальний працівник”.

13 листопада у Вінниці, 14 листопада в Івано-Франківську і 19 листопада в Одесі ті, що діють і колишні військові почнуть вивчати предмети за спеціальностями “Основи малого підприємництва” і “Організація малого бізнесу”.

Таким чином, протягом 2,5 місяців 350-часовой курс перенавчання в різних військових гарнізонах пройдуть 125 чоловік.

Перенавчання військовослужбовців ВС України здійснюється в рамках спільного проекту Міністерства оборони України і ОБСЄ “Допомога в соціальній адаптації звільнених військовослужбовців ВС України”.

Партнерами в реалізації цього проекту є Державний департамент адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або відставку, і конверсії колишніх військових об'єктів Міністерства оборони України, менеджер проектів ОБСЄ в Україні в політично військовій сфері Олександр Гладкий, Міжнародний добродійний фонд “Евроазія”, Вінницький міжрегіональний центр соціальної адаптації звільнених військовослужбовців і курсової підготовки цивільного населення.

По закінченню навчання слухачі отримають свідоцтво державного зразка і сертифікат Міністерства оборони України і ОБСЄ.

Всього в рамках проекту Міністерства оборони і Координатора проектів ОБСЄ в 2006 році перенавчання пройшли 852 військовослужбовці, з яких 83% працевлаштувалося.

Протягом 2007 року при сприянні ОБСЄ перенавчання пройдуть більше 1200 військовослужбовців ВС України.

Comments are closed.