У Кіровограді побудують перший в Україні храм для детей-инвалидов

У Кіровограді Патріарх УПЦ - Київського патріархату Філарет освятив місце під споруду першого в Україні храму для детей-инвалидов.

Як передає кореспондент УНІАН, освячення відбувалося за участю представників обласної влади на території лікарні «Добруджа» і реабілітаційного центру.

За словами керівника Кіровоградської обласної організації інвалідів Сергія ПОДОРОЖНЕГО, храм побудують за засоби меценатів, в ролі яких виступили місцеві бізнесмени.

«Що це буде за церкву? Дерев'яна споруда, схожа на казковий будиночок, адже вона призначена, в першу чергу, для дітей. У церкві не буде сходинок, що полегшить можливість попасти всередину інвалідам. Також це символізуватиме відсутність бар'єру між віруючим і храмом», - повідомив С.Подорожній.

За його словами, на території лікарні, де розташується храм, планується створити казкове містечко з ігровими елементами. Проект також передбачає споруду трьох котеджів, в яких змогли б тимчасово проживати батьки, чиї діти лікуються в центрі реабілітації.

Кінцевий термін будівництва С.Подорожній не назвав, відзначивши, що до нового року будуть придбані всі необхідні матеріали.

Спілкуючись з журналістами, Патріарх Філарет відзначив виняткове значення храму для інвалідів і знедолених, які зможуть звертатися до Бога з проханням допомогти перебороть хворобу.

Comments are closed.