Де в Кіровограді на Хрещення поринути в ополонку?

Завтра віруючі відзначають одне з головних православних свят - Хрещення Господнє. Сьогодні, напередодні Хрещення, в день, який вважається вдень поста, почали освячувати воду, і завтра вона вже буде у всіх храмах Кіровограда.

Але моржі відкривають купальний сезон ще сьогодні, в ніч з 18-го на 19-ое січня. Купаються кировоградцы в річці Інгул, зокрема - на Ковалевському пляжі і на пляжі в районі Лісопаркової. Це стало вже традицією для багатьох городян - у тому числі, для політиків. Щороку близько трьохсот кировоградцев приходять упірнати в ополонку. Що бажають випробувати на собі цілющу дію водохресної води можуть скласти компанію моржам.

Але! Священнослужителі говорять, що купатися в купелі краще людям віруючим і називають водохресну воду великою святинею. Цього дня вся вода на землі наповнена силоміць Ісуса Христа. КТО вірить, що свята вода допоможе, тому вона допомагає, а якщо віри немає, то краще не купатися.

Перед купанням варто покаятися, тоді всі гріхи освячена вода змиє. Вода, яку люди набирають під час Хрещення, не повинна стояти без діла. Водохресну воду можна пити вранці натщесерце, нею можна обтирати дитятка, якщо він захворів.

КОМЕНТАР ЛІКАРКИ: Неподготовленним дітям у жодному випадку не можна купатися в ополонці. Це чревато наслідками і категорично протипоказано. Хоча справа навіть не у віці! Будь-який неподготовленный до такого купання чоловік може потім відчути себе погано. Перш ніж поринати в ополонку, потрібно «підготувати» себе до цього удома у ванні.

Comments are closed.