«Елісаветградськая транспортна компанія» відчуває відповідальність перед Кіровоградом

У зв'язку з останньою нарадою, яка відбулася в кабінеті міського глави Кіровограда за участю членів виконавського комітету міста і перевізників, які забезпечують городян міським транспортом, вчинили різні коментарі ситуації довкола підвищення тарифів на проїзд в міському транспорті.

Зокрема, вчора, ситуацію прокоментував Геннадій Заболотний, член Кіровоградського виконкому, а сьогодні - Олег Плохов, директор ТОВ «Елесоветградськая транспортна компанія».

Приводиться у відповідь коментар Олега Плохова дослівно:

«Я обурений заявою Геннадія Заболотного! Дуже шкода, що ніхто не пам'ятає, коли підприємство було в комунальній власності, і в якому стані воно було передане нам з цілою купою боргів.

На даний момент, в підприємства немає заборгованості по заробітній платі. І ми є єдиним підприємством в Україні, яке не підіймало плати за проїзд пасажирів в тролейбусах і вона, досить тривалий час, залишалася на рівні 50 копійок. Хоча собівартість, на сьогоднішній день, складає, порядка 1,25 - 1,50 грн..

Відчуваючи відповідальність перед містом і розуміючи, що нашими пасажирами, в більшості випадків, є пенсионеры-старички, які не можуть собі дозволити їздити на маршрутних таксі, ми тримаємо цю планку. Окрім фінансових інтересів існують ще і моральні аспекти. Зараз дуже складний час і не все так гладко, але ми виживаємо. Хоча у нас зараз не бюджет розвитку, а бюджет виживання.

Незабаром ми збираємося випустити на лінії два нові тролейбуси. Всього по місту їздить від 20 до 22 тролейбусів!

Наше підприємство працює через договори з містом, і ми самостійно не маємо права підіймати ціни на проїзд в транспорті. Нашим замовником на даний момент виступає Департамент розвитку торгівлі побутового обслуговування, транспорту і зв'язку. І зараз, дійсно розглядається питання піднімання тарифу проїзду в тролейбусах до 1 грн., але він ще не прийнятий.

А говорити про те, що потрібно повернути в комунальну власність наше підприємство - це неправильно. Давайте поглянемо на КП «Кіровоградське водопроводно-канализационное господарство» - його повернули в комунальну власність Кіровограда, і що?! Тариф вже кілька разів піднімали, з міського бюджету були виділені дотації, закладено міське майно - готель «Київ», яку, ні для кого не секрет, місто, очевидно, втратить. І де тут логіка? Упевнений, потрібно вважати, перш ніж говорити!»

Comments are closed.