У Кіровограді стартував конкурс знавців української мови імені Яцика

В п'ятницю в Кіровограді урочисто стартував восьмий Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Президент України Віктор Ющенко направив поздоровлення організаторам і учасникам конкурсу.

Метою конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, що став вже традиційним, є піднімання престижу рідної мови серед учнівської молоді, виховання поваги до національної культури і традицій. Язиковий марафон був ініційований великим українським меценатом і громадським діячем Петром Яциком ще в 2000 році. Ідею конкурсу з року в рік підтримує Ліга українських меценатів, яка об'єднує представників бізнесу з багатьох країн світу.

Восьмий Міжнародний конкурс з української мови пройде у декілька етапів. 9 листопада стартує перший етап змагань серед знавців української мови, яка проводитиметься безпосередньо в учбових закладах України з 9 по 24 листопада 2007 року.

За повідомленням прес-служби глави держави, в обігу Ющенка до організаторів і учасника конкурсу сказано, що "хочу в першу чергу засвідчити глибоку і щиру підтримку цій виключно важливій національній справі, яка сьогодні охоплює мільйони дітей і юнацтва в Україні і в 23 країнах світу. Вже давно ваше творче змагання вийшло за рамки звичайного конкурсу і стало справжнім символом відродження украинства, прикладом діяльної підтримки рідної мови і унікальним об'єднувальним суспільним явищем".

Ющенко з повагою пригадав засновника і першого президента цього інтелектуального патріотичного турніру - Петра Яцика. "Вдячність виражаю всім його продовжувачам, Лізі українських меценатів і організаторам конкурсу, які самовіддано піклуються про розвиток і поширення нашого слова", - підкреслив президент.

Ющенко призвав любити і берегти українське слово. "Бажаю всім вам міцного здоров'я, життєвих перемог і віри в Україну - велику державу великого європейського народу".

Також президент підписав Указ "Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика". Указом, зокрема, підтримана ініціатива Ліги українських меценатів і Національного радого з питань культури і духовності відносно проведення Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика як щорічного загальнонаціонального заходу для підвищення рівня знань по українській мові, виховання в молодого покоління любові до мови свого народу, забезпечення всестороннього розвитку і функціонування української мови як державного у всіх сферах суспільного життя.

Кабінету Міністрів доручено сприяти організації і проведенню Міжнародного конкурсу, у тому числі розглянути питання відносно виділення щорік бюджетних коштів на цих цілий

Comments are closed.