![]() |
|
|
#1 |
|
Новичок
|
Вітаю! Підкажіть, будь ласка, який смак повинен бути у якісного чаю матча? Бо я спробувала один варіант, і він виявився досить гірким та різким. Тепер не розумію, чи це нормально, чи мені просто попався не дуже хороший чай. Як ви визначаєте, що матча дійсно якісна?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
|
Доброго дня! Насправді якісний матча не повинен бути різко гірким — у хорошого порошку смак м’який, трохи солодкуватий, з характерним «умамі» і без різкої терпкості, яка часто трапляється у дешевих варіантах. Якщо відчувається сильна гіркота і навіть неприємний післясмак, то це або низький клас чаю, або не зовсім правильне зберігання. Я для себе визначаю якість ще й по кольору — справжній матча має яскравий, насичений зелений відтінок, а не тьмяний чи жовтуватий. Також важливий аромат: він має бути свіжим і трохи солодкуватим, а не «порожнім». Свого часу теж довго шукав нормальний варіант і в результаті вирішив чай матча купити в M. J. Market Україна, бо вони привозять його безпосередньо з Японії і там стабільно хороша якість. У них навіть базові позиції мають приємний смак без агресивної гіркоти, тому можна зрозуміти, якою матча має бути насправді. Тож якщо перший досвід був не дуже, це ще не означає, що сам напій не твій — швидше за все, просто попався не найкращий варіант.
|
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
|
|