![]() |
|
|||||||
| Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
|
Опции темы |
|
|
#1 |
|
Местный
|
Хто як часто водить своїх собак в салон? У мене шпіц, заводчиця казала ходити щомісяця, але мені здається, що для собаки це занадто великий стрес. Ми були три тижні тому, він досі ховається, коли бачить гребінь. Чи реально збільшити інтервали хоча б до двох місяців без шкоди для шерсті? І як зрозуміти ту межу, коли вже "пора", а коли ще можна почекати? Боюсь запустити, щоб не довелось потім голити налисо через ковтуни.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
|
Зі шпіцами жарти погані, два місяці - це критично довго, якщо ти вдома не вичісуєш його капітально щодня. У них підшерсток збивається біля шкіри, ти зверху бачиш пухнасту красу, а всередині вже повсть. Я свого воджу раз на 5 тижнів на повний комплекс, а між цим раз на два тижні ходжу суто на "гігієну" (розчесати, помити лапи). Це займає менше часу, собака не так втомлюється, і ми не запускаємо ситуацію до стану валянка.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Местный
|
Та власне, що вдома він не дається чесати, кусається до крові. Тому вся надія на салон. Але якщо ходити так часто, то це ж постійний кортизол, він не встигає відійти від попереднього разу. Може є якісь лайфхаки, як зробити ці візити менш травматичними? Щоб він не сприймав це як кару. Або знайти місця, де не тримають по 3 години в клітці, чекаючи черги. Я готовий платити більше, аби тільки це було швидко і в спокійній обстановці, без зайвого шуму і метушні.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Местный
|
Щоб візити не були каторгою, треба міняти сам підхід до процедури. Часті, але короткі і приємні візити працюють краще, ніж рідкісні багатогодинні марафони з видиранням ковтунів. Якраз читав цікавий матеріал про те, як організований грумінг у Львові за системою fear-free, зокрема про методи ZooVet, де акцент на психологічному комфорті: https://cynicallviv.com.ua/gruming-b...ymy-tvarynamy/ (ось тут посилання). Там суть в тому, що вони не маринують собак у клітках: ти приходиш на конкретний час, майстер займається тільки твоїм псом, і ви одразу йдете додому.
Це знімає левову частку стресу від очікування і гавкоту сусідів. Крім того, якщо собака дуже нервує, вони можуть розбити процедуру на два дні: сьогодні помили і висушили, завтра - стрижка. Для шпіців це супер варіант, бо сушка займає купу часу. Спробуй такий формат, і побачиш, що через пару разів пес сам буде бігти в салон, бо там дають смаколики і не роблять боляче, розплутуючи запущену шерсть.
|
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
|
|