Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 14.11.2025, 12:48   #1
Парфонтий
Местный

По умолчанию Хто пробував шампанське Blanc de Blancs? Це реально топ чи розпіарене?

Потрібно знайти Blanc de Blancs онлайн, бо в місцевих точках вибір взагалі нікудишній. Хочу м’який смак без різкої кислоти і щоб було чітко вказано, що це справжнє шардоне. У більшості інтернет-магазинів або плутані описи, або зовсім без деталей. Підкажіть, де реально взяти нормальну пляшку без ризику натрапити на підробку.
Парфонтий вне форума   Ответить с цитированием
Старый 14.11.2025, 12:48   #2
Teer
Местный

Дивись спочатку на категорію Blanc de Blancs, бо там повинно бути 100 відсотків шардоне. Якщо в описі немає чіткої інформації або пишуть просто ігристе, я такі варіанти не беру. Ще раджу перевіряти дату розливу і реальні фото, бо інколи різні партії мають різний аромат. Я орієнтуюсь на брют, бо він найстабільніший за смаком.
Teer вне форума   Ответить с цитированием
Старый 14.11.2025, 12:49   #3
Калина
Местный

Беру Blanc de Blancs тільки там, де видно повні характеристики, включно з регіоном і методом виробництва. Якщо бачиш класичну вторинну ферментацію і зазначене шардоне, це зазвичай якісніші варіанти. Італійські легші, французькі яскравіші, тому дивись, який стиль більше подобається. Я ще перевіряю, щоб корок був нормальний, а не пластиковий, бо він дуже впливає на аромат і свіжість. Важливо, щоб магазин оновлював партії, тоді ризик залежаного товару менший.
Калина вне форума   Ответить с цитированием
Старый 14.11.2025, 12:51   #4
Мартын
Местный

Цитата:
Сообщение от Калина Посмотреть сообщение
Беру Blanc de Blancs тільки там, де видно повні характеристики, включно з регіоном і методом виробництва. Якщо бачиш класичну вторинну ферментацію і зазначене шардоне, це зазвичай якісніші варіанти. Італійські легші, французькі яскравіші, тому дивись, який стиль більше подобається. Я ще перевіряю, щоб корок був нормальний, а не пластиковий, бо він дуже впливає на аромат і свіжість. Важливо, щоб магазин оновлював партії, тоді ризик залежаного товару менший.
Для Blanc de Blancs найзручніше відразу виставити фільтри по типу, ціні і країні, тоді непотрібні варіанти швидко відсіюються. Я завжди переглядаю кілька пляшок підряд, щоб зрозуміти різницю в кислотності і ароматних нотах, бо Blanc de Blancs інколи буває більш різким або, навпаки, дуже м’яким.
Ще дивлюсь на фото етикетки, бо по ньому видно, наскільки виробник підтримує стабільність лінійки. Кілька разів замовляв через магазин Маудау https://maudau.com.ua/category/ihrys...lanc-de-blancs просто вводив у пошук назву і порівнював характеристики. Такий підхід дозволяє вибрати не наосліп, а по конкретних параметрах, і уникнути випадкових покупок з незрозумілим смаком.
Мартын вне форума   Ответить с цитированием
Ответ