![]() |
|
Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
Опции темы |
![]() |
#1 |
Местный
|
![]()
Друзі, маю запитання. У нас цього літа басейн на подвір’ї, і от думаю, чим краще обробляти воду, щоб вона залишалась чистою і безпечною для купання. Чула про різні варіанти: хтось радить хлор, хтось каже про спеціальні альгіциди, а ще інші використовують якісь сучасніші засоби. Хотілося б знайти оптимальний варіант, щоб і вода була прозорою, і для здоров’я це не було шкідливо. Хто має досвід, підкажіть, що дійсно працює в домашніх умовах і не забирає забагато часу на догляд?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Местный
|
![]()
Я теж мав таку проблему! Як тільки поставив басейн, спочатку думав – налив води і купайся, але вже через тиждень вона позеленіла. Чесно, це був шок, бо я не очікував, що все так швидко зіпсується. Сусід підказав, що без хімії не обійтися – або хлорні таблетки, або щось від водоростей. Скажу відверто, я спробував кілька варіантів, і найкраще себе показали саме хлорні засоби. Так, треба трішки уважно дотримуватись інструкції, але результат видно одразу: вода прозора, запаху неприємного нема, і купатися можна спокійно.
![]() |
#3 |
Местный
|
![]()
Дякую за відповідь! Справді, я думала, що все буде простіше, але бачу, що догляд за басейном – це окрема наука. Цікаво, а як саме ви використовуєте ті хлорні таблетки? Кидаєте їх прямо у воду чи потрібен якийсь спеціальний дозатор? І чи вистачає їх надовго, щоб не купувати постійно цілими упаковками?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Местный
|
![]()
О, ось це ключове питання! Я колись теж сумнівався, як правильно користуватись хлорними таблетками, але недавно натрапив на одну дуже корисну статтю https://rozdil.lviv.ua/news/chistii-...mi-aquadoctor/ про чистку басейну. Там все розписано доступно, і головне – пояснено, чому саме хлор в таблетках вважається найкращим способом для дезінфекції. Я зрозумів, що їх зручно класти у спеціальний поплавок-дозатор, тоді вони розчиняються поступово й підтримують стабільний рівень чистоти у воді. Не треба щодня морочитися – достатньо перевіряти час від часу і підкидати нову таблетку. Мені це реально спростило життя: вода тепер прозора, без водоростей, і головне – безпечна для дітей. Завдяки цій інформації я ще й знайшов нормальний інтернет-магазин, де є все для басейнів, і тепер беру там усе разом – і таблетки, і тести для перевірки. Якщо чесно, я вже не уявляю, як би доглядав басейн без цього способу, бо раніше постійно нервував через мутну воду, а тепер кайфую від того, що можу спокійно плавати хоч щодня.
![]()
![]() |