Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Увлечения, спорт, культурная жизнь, дом и семья > Дом и семья, здоровье

Дом и семья, здоровье Семья, дети, мой дом, здоровье...

Ответ

Опции темы
Старый 18.08.2025, 19:07   #1
Solomiya
Новичок

По умолчанию Чи справді матча заряджає енергією?

Доброго дня! Я часто п’ю каву, але вона почала давати неприємні відчуття – серцебиття, різкі стрибки енергії та потім сонливість. Друзі порадили перейти на чай матча, мовляв, ефект більш м’який, але триваліший. Мені цікаво, чи це правда? Може, хтось уже замінив каву на матча і може поділитися відгуком? Дуже хочу знайти альтернативу, щоб залишатися бадьорим протягом дня без негативних наслідків.
Solomiya вне форума   Ответить с цитированием
Старый 18.08.2025, 19:08   #2
Oksim
Местный

У мене була схожа історія з кавою – теж відчував різкі підйоми енергії та такий самий різкий спад, тому вирішив спробувати матчу як альтернативу. Скажу чесно, ефект справді інший: замість «американських гірок» енергія розподіляється більш рівномірно, відчуваєш себе бадьорим довше й без різких перепадів настрою. Це пояснюється тим, що в матчі є не тільки кофеїн, а й амінокислота L-теанін, яка допомагає зосередитися і знімає напруження. Я замовляю чай у M. J. Market Україна, бо там йде пряме постачання з Японії, і якість відчувається одразу: порошок має яскравий зелений колір і не дає гіркоти, яку часто зустрічаю в дешевших варіантах. Якщо серйозно розглядати матча купити для заміни кави, то саме цей магазин найбільш надійний варіант, бо не ризикуєш отримати перемелену суміш невідомого походження. Для мене перехід виявився дуже вдалим – тепер можу працювати з ясною головою кілька годин поспіль, а не боротися з сонливістю після кавового «піку».

Oksim вне форума   Ответить с цитированием
Ответ