![]() |
|
Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
Опции темы |
![]() |
#1 |
Местный
|
![]()
Маю до вас питання, що виникло у зв’язку з майбутнім святкуванням ювілею. Я вирішив трохи урізноманітнити атмосферу і самостійно приготувати кілька авторських коктейлів на основі джину. Проте, як людина системна, я не можу працювати з "на око" чи "на смак". Мені потрібні чіткі покрокові рецепти з точними пропорціями (в мілілітрах!), інструкцією щодо послідовності додавання інгредієнтів, типу льоду, температури подачі та навіть форми келихів, якщо це важливо. Хто може поділитися достовірними, випробуваними рецептами коктейлів з джином? Цікавлять не лише класика, а й сучасні варіації, бажано з короткою характеристикою смаку й аромату
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Местный
|
![]()
Обожнюю, коли чоловіки підходять до коктейлів як до хімічного експерименту 😄. Пропоную тобі коктейль "Джин-Фієста" — він яскравий, освіжаючий і має глибину. Рецепт: 45 мл джину, 20 мл грейпфрутового соку, 15 мл лікеру Saint-Germain (або бузинового сиропу), 10 мл лимонного соку, 5 мл медового сиропу. Усе змішуєш у шейкері з льодом, проціджуєш у скляночку типу Nick & Nora. Гарніруєш сушеним слайсом апельсина або гілочкою розмарину — вийде ще й інстаграмно. А щодо температури — охолоджуй шейкер і келих попередньо, і твоя "Джин-Фієста" засяє як слід
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Местный
|
![]()
Уточни, будь ласка, медовий сироп — це просто мед із водою? Якщо так, то яка концентрація найкраща для збереження смаку і стабільності в коктейлі? І ще: чи можна замінити Saint-Germain чимось менш екзотичним, але зі схожим профілем?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Местный
|
![]()
Медовий сироп — це дуже просто: 1 частина меду до 1 частини теплої води (наприклад, 50 мл меду + 50 мл води). Перемішуєш до однорідності — і готово. Якщо хочеш трішки інтенсивніше — можна 2:1 (мед:вода), але тоді сироп буде густішим, а смак — насиченішим. Щодо Saint-Germain — чудове питання. Можна замінити бузиновим сиропом, як я й писала, або навіть легким лавандовим настоєм, але дозуй обережно. Якщо ж шукаєш натхнення без кінця — зайди на сайт Bartenders — це справжня скарбниця джинових коктейлів. Там ти знайдеш усе: рецепти коктейлів, їх приготування https://bartenders.com.ua/category/gin-cocktails/ До кожного рецепта є фото, короткий опис смаку та навіть поради щодо складання домашнього бару. Я сама неодноразово там черпала ідеї для барної карти — рекомендую щиро.
![]() Последний раз редактировалось gonshchik_petr; 31.05.2025 в 12:44. |
![]() |
![]() |
![]() |