Кировоград - городской форум
 

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ
 
Опции темы
Старый 27.05.2025, 21:36   #1
Builder
Местный
 
Регистрация: 30.08.2016
Адрес: Киев
Сообщений: 1,019
По умолчанию Потрібна інструкція щодо коктейлів з джином

Маю до вас питання, що виникло у зв’язку з майбутнім святкуванням ювілею. Я вирішив трохи урізноманітнити атмосферу і самостійно приготувати кілька авторських коктейлів на основі джину. Проте, як людина системна, я не можу працювати з "на око" чи "на смак". Мені потрібні чіткі покрокові рецепти з точними пропорціями (в мілілітрах!), інструкцією щодо послідовності додавання інгредієнтів, типу льоду, температури подачі та навіть форми келихів, якщо це важливо. Хто може поділитися достовірними, випробуваними рецептами коктейлів з джином? Цікавлять не лише класика, а й сучасні варіації, бажано з короткою характеристикою смаку й аромату
Builder вне форума   Ответить с цитированием
Старый 27.05.2025, 21:36   #2
gonshchik_petr
Местный
 
Регистрация: 19.04.2017
Сообщений: 488
По умолчанию

Обожнюю, коли чоловіки підходять до коктейлів як до хімічного експерименту 😄. Пропоную тобі коктейль "Джин-Фієста" — він яскравий, освіжаючий і має глибину. Рецепт: 45 мл джину, 20 мл грейпфрутового соку, 15 мл лікеру Saint-Germain (або бузинового сиропу), 10 мл лимонного соку, 5 мл медового сиропу. Усе змішуєш у шейкері з льодом, проціджуєш у скляночку типу Nick & Nora. Гарніруєш сушеним слайсом апельсина або гілочкою розмарину — вийде ще й інстаграмно. А щодо температури — охолоджуй шейкер і келих попередньо, і твоя "Джин-Фієста" засяє як слід
gonshchik_petr вне форума   Ответить с цитированием
Старый 27.05.2025, 21:37   #3
Builder
Местный
 
Регистрация: 30.08.2016
Адрес: Киев
Сообщений: 1,019
По умолчанию

Уточни, будь ласка, медовий сироп — це просто мед із водою? Якщо так, то яка концентрація найкраща для збереження смаку і стабільності в коктейлі? І ще: чи можна замінити Saint-Germain чимось менш екзотичним, але зі схожим профілем?
Builder вне форума   Ответить с цитированием
Старый 27.05.2025, 21:37   #4
gonshchik_petr
Местный
 
Регистрация: 19.04.2017
Сообщений: 488
По умолчанию

Медовий сироп — це дуже просто: 1 частина меду до 1 частини теплої води (наприклад, 50 мл меду + 50 мл води). Перемішуєш до однорідності — і готово. Якщо хочеш трішки інтенсивніше — можна 2:1 (мед:вода), але тоді сироп буде густішим, а смак — насиченішим. Щодо Saint-Germain — чудове питання. Можна замінити бузиновим сиропом, як я й писала, або навіть легким лавандовим настоєм, але дозуй обережно. Якщо ж шукаєш натхнення без кінця — зайди на сайт Bartenders — це справжня скарбниця джинових коктейлів. Там ти знайдеш усе: рецепти коктейлів, їх приготування https://bartenders.com.ua/category/gin-cocktails/ До кожного рецепта є фото, короткий опис смаку та навіть поради щодо складання домашнього бару. Я сама неодноразово там черпала ідеї для барної карти — рекомендую щиро.

Последний раз редактировалось gonshchik_petr; 31.05.2025 в 12:44.
gonshchik_petr вне форума   Ответить с цитированием
Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.

Быстрый переход


Текущее время: 14:51. Часовой пояс GMT +3.


(с) gorod.kr.ua

Rambler's Top100