![]() |
|
Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
Опции темы |
![]() |
#1 |
Местный
|
![]()
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, яка каша вважається найкориснішою? Хочу перейти на здорове харчування, але не знаю, з чого почати. Чи варто обирати гречану, вівсяну чи може перлову? Які з них містять найбільше вітамінів і корисних речовин? І ще питання — чи є каші, які особливо корисні для травлення?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Местный
|
![]()
Найкорисніші каші — це ті, що містять повний комплекс поживних речовин. Гречана каша багата на залізо та білок, вівсяна містить розчинну клітковину, яка корисна для травлення, а перлова — джерело селену та амінокислот. Для серцево-судинної системи особливо корисна вівсянка, оскільки знижує рівень холестерину. Важливо також звертати увагу на ступінь обробки зерна — найкорисніші цільнозернові каші з мінімальною обробкою. Готуйте на воді або рослинному молоці для максимальної користі.
![]() |
#3 |
Местный
|
![]()
Я особисто обожнюю вівсянку з ягодами — і смачно, і надзвичайно корисно! Але хочу попередити: не всі каші однаково корисні. Наприклад, швидкорозчинні вівсяні пластівці втрачають більшість корисних властивостей. Обов'язково беріть цільнозернові крупи! І ще маленький секрет — додавайте до каш насіння льону чи чіа, щоб збільшити кількість омега-3. І не забувайте про гречку — вона просто незамінна для тих, хто стежить за рівнем заліза в організмі!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Местный
|
![]()
З усіх видів каш особливо варто виділити вівсяну. Вівсяна каша зберігає всі корисні властивості зерна, оскільки містить β-глюкани, які сприяють зниженню холестерину та покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Вона багата на вітаміни групи В, магній, цинк та антиоксиданти. Оптимальний спосіб вживання — зі свіжими фруктами та горіхами, що підвищує поживну цінність страви та забезпечує організм необхідними мікроелементами.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |