Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 24.06.2026, 18:26   #1
KoPyLoV
Пользователь

По умолчанию Cum pot fi sigur că kilometrajul mașinilor din Coreea nu este modificat?

Vreau sa iau o masina din Coreea de Sud, dar am mari dubii legate de kilometraj. Am auzit ca acolo e ilegal sa dai kilometrii inapoi si se pedepseste aspru cu inchisoarea, dar totusi mi-e frica sa nu cumpar ceva mascat. Cum pot sa verific singur istoricul real al masinii inainte de a trimite banii? Exista baze de date oficiale unde pot introduce codul VIN din Moldova?

Последний раз редактировалось KoPyLoV; 24.06.2026 в 18:31.
KoPyLoV вне форума   Ответить с цитированием
Старый 24.06.2026, 18:27   #2
Highcone
Пользователь

Sistemul lor e destul de strict, au o platformă oficială numită Car365 sau sistemul istoric de la Ministerul Transporturilor din Coreea. Acolo vezi absolut tot, de la revizii tehnice, intrari in service, pana la numarul exact de kilometri inregistrati la fiecare inspectie periodica. Daca proprietarul sau dealerul refuza sa iti dea raportul complet din acest sistem, mai bine cauti alta varianta.
Highcone вне форума   Ответить с цитированием
Старый 24.06.2026, 18:29   #3
ForeVeR
Пользователь

Pe langa rapoartele oficiale, cel mai important pas este inspectia fizica la fata locului in Coreea. Companiile serioase au inspectori acolo care merg cu testerul, verifica uzura la volan, pedale, tapiterie si folosesc scannere speciale pentru a citi kilometrajul direct din blocurile electronice ale motorului si cutiei de viteze, nu doar din bord. In plus, poti cere poze din porturile coreene din momentul incarcarii pe vapor, ca sa compari cifrele de pe odometru.
ForeVeR вне форума   Ответить с цитированием
Старый 24.06.2026, 18:33   #4
DragonHunter
Пользователь

Цитата:
Сообщение от KoPyLoV Посмотреть сообщение
Vreau sa iau o masina din Coreea de Sud, dar am mari dubii legate de kilometraj. Am auzit ca acolo e ilegal sa dai kilometrii inapoi si se pedepseste aspru cu inchisoarea, dar totusi mi-e frica sa nu cumpar ceva mascat. Cum pot sa verific singur istoricul real al masinii inainte de a trimite banii? Exista baze de date oficiale unde pot introduce codul VIN din Moldova?
Eu am trecut prin asta recent cand am adus un Tucson. Cel mai sigur e sa apelezi la companii mari de la noi din Moldova care au reprezentante logistice directe si verifica totul la licitatii. Cei de la BEX AUTO se ocupa de tot procesul, fac verificari video detaliate si iti ofera istoricul curat din baza de date sud-coreeana. Pentru detalii legate de import si preturi recomand acest site https://bex-auto.md/ro/avto-iz-korei unde poti vedea cum functioneaza verificarea lor. Ei iti ofera garantia ca masina corespunde realitatii si nu risti sa cumperi un vehicul rulat excesiv la taxi sau cu structura afectata in accidente ascunse.

DragonHunter вне форума   Ответить с цитированием
Ответ