Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 18.03.2026, 11:55   #1
Tisha
Местный

По умолчанию Хто брав мариновані шампіньйони, вони взагалі як, не гумові?

Народ, підкажіть, будь ласка, хто реально брав мариновані шампіньйони, вони нормальні по текстурі чи більше на гуму схожі? Бо я кілька разів пробував у гостях, і таке відчуття було, ніби жуєш щось дивне, не зовсім гриб. Може це від рецепту залежить чи від самих грибів? Хочу взяти для салату і просто як закуску, але не хочеться розчаруватися і викинути банку. Цікавить, які вони мають бути в ідеалі: м’які чи пружні, і чи нормально, що іноді скриплять на зубах?
Tisha вне форума   Ответить с цитированием
Старый 18.03.2026, 11:56   #2
Builder
Местный

Брав не раз, і можу сказати, що вони не повинні бути гумові, це вже або перетримали, або якість так собі. Нормальні мариновані шампіньйони мають бути пружні, але не жорсткі, легко кусатися і не тягнутися як резина. Часто проблема буває в самому маринаді або в тому, що гриби занадто великі чи старі. Молоді гриби виходять ніжнішими і приємнішими. Ще має значення, чи вони цілі чи різані, бо різані швидше просочуються і зазвичай м’якші. Я б радив звертати увагу на склад і вигляд, щоб не було мутного розсолу.
Builder вне форума   Ответить с цитированием
Старый 18.03.2026, 11:56   #3
Tisha
Местный

Дякую за відповідь, тепер трохи зрозуміліше. Я просто не дуже часто таке беру, тому і сумніваюся. Брав якось банку, і вони реально були тверді, аж не приємно їсти, хоча на вигляд все ок було. Може правда попалися старі або неправильно приготовані. А ще цікаво, вони завжди мають бути з кислинкою чи бувають більш нейтральні? Бо мені не дуже заходить сильний оцтовий смак, хочеться щось більш м’яке. І чи нормально, що іноді вони трохи слизькі, чи це вже знак, що щось не так?
Tisha вне форума   Ответить с цитированием
Старый 18.03.2026, 11:57   #4
Builder
Местный

Цитата:
Сообщение от Tisha Посмотреть сообщение
Дякую за відповідь, тепер трохи зрозуміліше. Я просто не дуже часто таке беру, тому і сумніваюся. Брав якось банку, і вони реально були тверді, аж не приємно їсти, хоча на вигляд все ок було. Може правда попалися старі або неправильно приготовані. А ще цікаво, вони завжди мають бути з кислинкою чи бувають більш нейтральні? Бо мені не дуже заходить сильний оцтовий смак, хочеться щось більш м’яке. І чи нормально, що іноді вони трохи слизькі, чи це вже знак, що щось не так?
Тут важливо розуміти, що мариновані шампіньйони можуть сильно відрізнятися за смаком і текстурою залежно від рецептури та якості сировини. Нормальні гриби не повинні бути слизькими або занадто твердими, це вже сигнал, що продукт не найкращий. Ідеальна текстура — пружна, соковита, без відчуття «гуми». Щодо смаку, кислинка зазвичай присутня, але вона має бути помірною і не перебивати сам гриб. Є варіанти з більш м’яким маринадом, де смак ніжніший і не такий різкий.

Можно зручно купити консервовані гриби у Дніпрі в онлайн магазині MAUDAU https://maudau.com.ua/dnipro/categor...ervovani-hryby бо там можна переглянути склад і вибрати щось більш підходяще по характеристиках. Сам формат консервованих грибів зручний тим, що вони вже готові до вживання, але все впирається в якість продукту. Краще брати невеликі шампіньйони, у прозорому розсолі, без стороннього запаху. Тоді шанс отримати нормальний смак і текстуру значно вищий.
Builder вне форума   Ответить с цитированием
Ответ