![]() |
|
|||||||
| Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
|
Опции темы |
|
|
#1 |
|
Местный
|
Маю на руках "Від хорошого до величного" Коллінза, але коли бачу ці 300+ сторінок з графіками, стає трохи сумно. Часу обмаль, а суть зрозуміти хочеться. Чи є сенс читати все підряд, включно з описом металургійних компаній 70-х років, чи можна пропустити воду і сфокусуватися на головному? Боюсь, якщо буду читати все, то застрягну на середині і кину, так і не дійшовши до "маховика" та інших фішок.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
|
Якщо чесно, то опис металургії можна сміливо скіпати, якщо ти не фанат історії промисловості США. Головна цінність книги не в кейсах (які вже трохи застаріли), а в концепціях. Я читав вибірково: спочатку вступ, щоб зрозуміти логіку дослідження, а потім розділи про "їжака", "маховик" і "спочатку хто". Це м'ясо книги. Решту переглядав по діагоналі, зупиняючись тільки там, де чіпляло око. Нічого критичного не втратив, суть вловив і зміг застосувати.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Местный
|
А чи не втрачається при такому читанні логіка? Бо автор же наче вибудовує систему, де одне випливає з іншого. Якщо я прочитаю про "їжака", але пропущу розділ про "суворі факти", чи зрозумію я, як це все зв'язати до купи? І ще, чи є сенс читати розділ про технології? Зараз світ змінився кардинально, і те, що було технологічним проривом тоді, зараз виглядає смішно. Може цей шматок взагалі вже не актуальний?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Местный
|
Логіка не втратиться, якщо ти спочатку глянеш на схему "маховика", яку Коллінз дає на початку. Це твоя карта. Розділ про технології якраз цікавий не прикладами, а принципом: технологія — це акселератор, а не творець успіху. Це актуально як ніколи, коли всі носяться зі штучним інтелектом як з панацеєю. Якщо хочеш зекономити час і при цьому нічого не проґавити, на 12-4 є Від хорошого до величного https://12-4.com.ua/vid-horoshogo-do-velichnogo.html і там досить чітко виділені ключові ідеї.
Можеш використовувати це як путівник: прочитав суть концепції, зацікавило - поліз у книгу за деталями, ні - пішов далі. Головне - не просто прочитати, а спробувати накласти ці принципи на свій бізнес чи роботу. Навіть якщо ти прочитаєш тільки три ключові розділи, але реально почнеш думати в стилі "спочатку хто", це дасть більше користі, ніж механічне проковтування всіх сторінок без осмислення.
|
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
|
|