Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 20.11.2025, 19:11   #1
Мартын
Местный

По умолчанию Чи правда, що глянець у ванній — погана ідея? Хто ставив?

Готуюсь робити ремонт у ванній і зараз вибираю нову плитку. Хочу матеріал, який не пропускає вологу і тримає колір при щоденному використанні. Не можу зрозуміти, як вибрати формат і чи є сенс брати структурну поверхню, чи краще залишатись на класичних варіантах.
Мартын вне форума   Ответить с цитированием
Старый 20.11.2025, 19:11   #2
Teer
Местный

У мене була подібна задача, і я зрозумів, що формат залежить від кількості вільного простору. У вузькій ванній великі плити виглядають занадто масивно. По поверхні вибрав рівну, бо вона простіше миється. Якщо хочеш трохи фактури, бери легку структуру, але не надто глибоку, щоб не збиралась волога.
Teer вне форума   Ответить с цитированием
Старый 20.11.2025, 19:11   #3
Калина
Местный

Також перевіряй рівень водопоглинання. Для ванної краще брати матеріал з мінімальним показником, тоді плитка не втягуватиме вологу і не руйнуватиметься з часом. Колір теж важливий. Якщо світло слабке, темні відтінки можуть створювати тінь і викривляти сприйняття. Акцентні вставки краще використовувати лише там, де вони не порушують цілісність стіни.
Калина вне форума   Ответить с цитированием
Старый 20.11.2025, 19:12   #4
Парфонтий
Местный

Цитата:
Сообщение от Калина Посмотреть сообщение
Також перевіряй рівень водопоглинання. Для ванної краще брати матеріал з мінімальним показником, тоді плитка не втягуватиме вологу і не руйнуватиметься з часом. Колір теж важливий. Якщо світло слабке, темні відтінки можуть створювати тінь і викривляти сприйняття. Акцентні вставки краще використовувати лише там, де вони не порушують цілісність стіни.
З мого досвіду найпростіше визначитись, коли є докладні характеристики. Моя плитка для ванної була куплена у магазині Golden Tile, і міг одразу зрозуміти, що підійде для стін, а що для підлоги. У ванній важливо поєднати вологостійкість, безпечну поверхню і нормальне освітлення. Я вибрав матову плитку для підлоги, бо вона забезпечує стабільне зчеплення навіть коли вода розтікається.
Для стін взяв глянець у світлому кольорі, бо він робить кімнату світлою і акуратною. Якщо ванна невелика, краще не використовувати надто контрастні малюнки. Розглянув також структурні вставки, але поставив їх тільки на одну стіну, щоб не перенавантажити простір.
Зручно, що сайт показує реальні проєкти, бо так легше оцінити, як плитка поводиться в інтер'єрі. По якості звернув увагу на сертифіковані моделі, вони витримують перепади температури і не деформуються. Раджу також перевіряти рівність плит, бо від цього залежить чистота швів і точність укладання.
Парфонтий вне форума   Ответить с цитированием
Ответ