Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Увлечения, спорт, культурная жизнь, дом и семья > Дом и семья, здоровье

Дом и семья, здоровье Семья, дети, мой дом, здоровье...

Ответ

Опции темы
Старый 28.10.2025, 20:32   #1
FasTIK
Пользователь

По умолчанию Чи темні кольори кухні роблять простір меншим?

Не можу визначитися, чи брати темні фасади для кухні. Моя кухня маленька і боюся, що темний колір зробить її ще менше. Хтось пробував темні кольори в маленькій кухні, реально простір здається меншим чи можна якось уникнути цього ефекту? Думаю про сині або темно-сірі шафи, але не хочу, щоб кухня виглядала як замкнене приміщення. Також не впевнена, чи варто робити темні тільки нижні шафи чи всю кухню в одному тоні, бо боюся тісноти.
FasTIK вне форума   Ответить с цитированием
Старый 28.10.2025, 20:33   #2
ForeVeR
Пользователь

У мене кухня 8 м², спершу теж переживала через темний колір. Вийшло, що якщо темний використовувати тільки на нижніх шафах і робити верхні світлішими, простір не здається меншим. Важливо, щоб було хороше освітлення зверху і на стелі, тоді темний не тисне.
Я ще додала світлу стільницю і глянцеву плитку на фартух, це допомагає відбивати світло і кухня виглядає глибшою. Можна пробувати темні дверцята з металевими ручками, вони додають легкості і не перевантажують простір.
ForeVeR вне форума   Ответить с цитированием
Старый 28.10.2025, 20:34   #3
Kick
Пользователь

Спробувала комбінувати темні коричневі нижні шафи з білими верхніми і світлою стільницею. Природне світло у вікна потрапляє достатньо, і навіть невелика кухня виглядає глибшою. Якщо темні фасади робити всюди, тоді справді створюється ефект тісної печери.
Ще допомагають глянцеві акценти, металеві ручки, дзеркальна плитка або світлі стіни, тоді темний колір додає глибини і не зменшує простір. У моєму випадку я зробила лише одну стіну темною акцентною, решта світліша, і візуально кухня не виглядає тісною. Навіть без великого вікна темні відтінки можна застосувати правильно, якщо поєднувати їх із дзеркальними поверхнями і світлими елементами на стелі чи підлозі.
Kick вне форума   Ответить с цитированием
Старый 28.10.2025, 20:36   #4
BOND 007
Пользователь

Я робила темний синій фасад на нижніх шафах і білий зверху, плюс додала світлу стільницю і дзеркальну плитку на фартух. Вийшло, що кухня виглядає просторішою, ніж була. Світло має бути розподілене рівномірно, тоді темний колір працює на глибину, а не тисне. При цьому важливо, щоб кольори поєднувалися логічно і не було великого контрасту між всіма поверхнями.
По цьому питанню можна подивитися корисну інформацію в статті від Kitchen Studio про сучасні кольори кухні там детально пояснено, як темні кольори впливають на візуальне сприйняття простору, які поєднання працюють найкраще і де варто ставити світлі акценти, щоб ефект стін ближче не відчувався.
Для маленьких кухонь оптимально обмежувати темний тон нижнім рядом шаф, додавати світлі або рефлектуючі елементи, робити верхні поверхні світлішими і слідкувати за достатнім освітленням. Також можна використовувати металеві ручки, дзеркальні фартухи або світлу підлогу, щоб візуально розширити простір, тоді темний колір працює на контраст і додає глибини, а не робить кімнату тісною.

BOND 007 вне форума   Ответить с цитированием
Ответ