![]() |
|
|||||||
| Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
|
Опции темы |
|
|
#1 |
|
Пользователь
|
Мені 63 роки, діагностували периферичну дегенерацію сітківки, лікар запропонував лазерну коагуляцію. Не знаю, чого очікувати, чи хтось робив таку процедуру у літньому віці? Хочу зрозуміти, чи реально є результати, і чи варто погоджуватися зараз. Боюся, що після процедури можуть з’явитися ускладнення або зір ще більше погіршиться, бо лікар каже, що ризик невеликий, але все одно страшно.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Пользователь
|
Я робив обмежувальну лазерну коагуляцію, процедура тривала 15 хвилин, місцева анестезія, дискомфорту майже не було, тільки легке поколювання. Через місяць зір стабілізувався, нових уражень не з’явилося. Результат помітний відразу у відчутті, що очі менше втомлюються і плями не збільшуються.
Можу сказати, що важливо сидіти нерухомо, слухати лікаря і не терти очі після процедури, це реально впливає на ефект і швидке загоєння. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Пользователь
|
У мене було лазерне лікування сітківки. Лікар робив по краях ураженої ділянки, щоб зміцнити сітківку і запобігти відшаруванню. Після процедури спочатку трохи сльозили очі і відчувався легкий біль при світлі. Через тиждень дискомфорт зник, зір не погіршувався, навіть з’явилося менше мушок.
Рекомендую робити тільки у досвідченого спеціаліста, щоб уникнути опіків або неправильного фокусування лазера. Важливо контролювати ділянки, де застосовувався лазер, і не пропускати повторні огляди, бо іноді потрібні додаткові точки, якщо сітківка ще слабка. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Пользователь
|
Цитата:
Робив процедуру лазерна коагуляція нещодавно, хочу поділитися конкретним досвідом, щоб було зрозуміло, як все проходить. Краще записуватися в клініку, де є сучасне обладнання, лікар одразу показує зони обробки на сітківці, пояснює, що робить кожну точку. Я робив лазерну коагуляцію, процедура тривала 15 хвилин, місцева анестезія, під час лікування відчував лише легке печіння, без сильного болю. Після процедури кілька днів були легкі набряки, очі сльозилися, але зір залишився стабільним. Рекомендую уточнити, чи роблять контрольні огляди після процедури, краще мати повторну перевірку через тиждень, щоб переконатися, що лазер спрацював на всі потрібні ділянки, і не залишилося слабких місць. Це реально впливає на результат і дає спокій, можна швидко помітити будь-які недоліки, і якщо потрібно, додатково підкорегувати зони. |
|
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
|
|