Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 03.10.2025, 14:56   #1
ardzo
Местный

По умолчанию Наліт на змішувачі після води як ви його прибираєте?

Маю звичайний змішувач, але він із часом став виглядати дуже погано — особливо в районі аератора. Вода бризкає в боки, а сам кран виглядає так, ніби його ніхто ніколи не чистив. Як відчистити кран від нальоту, щоб він знову працював нормально і не псував вигляд кухні?
ardzo вне форума   Ответить с цитированием
Старый 03.10.2025, 14:56   #2
Teer
Местный

У мене було таке саме. Я довгий час узагалі не знав, що там є аератор і його треба чистити. Думав, що це проблема з водопостачанням, бо тиск ставав дедалі гірший. Потім один знайомий показав, як викрутити цю сітку й замочити в оцті. Після цього вода знову полилась рівно, без бризок. Я зрозумів, що іноді проблема не в самому крані, а в деталях, яким ми не приділяємо уваги. Тепер раз на місяць обов’язково роблю цю процедуру.
Teer вне форума   Ответить с цитированием
Старый 03.10.2025, 14:57   #3
Калина
Местный

Я сам рідко стикався з аераторами, бо ніколи не заморочувався. Але чув багато історій, коли люди витрачали гроші на новий кран, а насправді треба було просто почистити сітку. Мій сусід, наприклад, витягнув аератор і здивувався, скільки там було бруду. Каже, що вода після цього стала чистішою й текла нормально. Тому я тепер задумуюсь, що, можливо, і в мене на крані давно час зробити те саме. Це дрібниця, але ефект величезний.
Калина вне форума   Ответить с цитированием
Старый 03.10.2025, 14:57   #4
Парфонтий
Местный

Цитата:
Сообщение от Калина Посмотреть сообщение
Я сам рідко стикався з аераторами, бо ніколи не заморочувався. Але чув багато історій, коли люди витрачали гроші на новий кран, а насправді треба було просто почистити сітку. Мій сусід, наприклад, витягнув аератор і здивувався, скільки там було бруду. Каже, що вода після цього стала чистішою й текла нормально. Тому я тепер задумуюсь, що, можливо, і в мене на крані давно час зробити те саме. Це дрібниця, але ефект величезний.
Я дуже добре знаю цю ситуацію, бо теж думав, що мій кран зіпсувався. Насправді все виявилось простим: наліт і бруд накопичуються на аераторі. Я зняв його, поклав у розчин оцту з водою (1:3) на дві години, потім почистив старою зубною щіткою. Поставив назад — і вода знову тече рівно й без бризок. Сам кран протер м’якою губкою з миючим засобом, після чого витер насухо.
Це займає 20 хвилин, але результат — як після заміни змішувача. У статті https://www.0532.ua/news/3959577/ak-...-dovgovicnosti дуже детально описано, як доглядати за аератором, і чому його варто чистити регулярно. Я все прочитав, спробував і тепер роблю це постійно. Завдяки цим порадам зрозумів, що навіть старий змішувач може виглядати охайно й працювати ідеально, якщо правильно доглядати.
Парфонтий вне форума   Ответить с цитированием
Ответ