![]() |
|
Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
Опции темы |
![]() |
#1 |
Местный
|
![]()
Люди, допоможіть порадою! У мого котика почервоніло одне око, почав його жмурити, а сьогодні вранці ще й трошки нагноїлося. Я вже вся на нервах! До ветклініки сьогодні не потрапила — там запис аж на два дні вперед. А я ж не можу чекати, бо не знаю, чи це щось серйозне. Може, хтось мав схоже з котом чи собакою — підкажіть, чим можна хоча б тимчасово допомогти вдома, щоб не гіршало?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Местный
|
![]()
Ой, знайома ситуація… У мого пса теж якось око почервоніло й почало сльозитися. Я тоді думав, що пройде саме, але ні — на наступний день гній пішов, і він вже лапою те око тер. Добре, що моя сусідка — ветмедик у декреті, то вона мені сказала не тягнути. Але до клініки ми потрапили не одразу, тож мусили якось заспокоїти ситуацію вдома. Головне — не капати людям призначене, це тільки гірше зробить.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Местный
|
![]()
Мій котик теж мав проблему з очима — після протягу. Спочатку просто злегка підтікало, а потім зранку дивлюсь — аж сіре в кутику, як плівка. Я панікувала, чесно кажучи. Побігла шукати в аптеках щось для тварин, бо чекати прийому було нереально. Добре, що знайшла очні краплі саме для котів. Два дні покапали — стало краще. Але треба точно знати, що можна, бо деякі препарати шкідливі для тварин. Якщо хтось має конкретну назву — діліться, будь ласка!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Местный
|
![]()
У мене була схожа ситуація з молодою кицькою — здавалося, що просто пил в око потрапив, а виявився початок кон’юнктивіту. Поки записався до ветеринара, мав щось робити сам. У ветаптеці порадили розчин гентаміцину сульфату для собак та котів ЛОРІ https://superpets.co.ua/rozchyn-hent...ta-kotiv-lori/ Я тоді ще перепитував кілька разів — чи точно можна котам, чи не буде реакції. Сказали, що препарат спеціально розроблений саме для тварин, підходить і для собак, і для котів. Капав чітко за інструкцією — два рази на день. Уже на другий день було видно покращення: око стало чистішим, котик перестав його терти. А через кілька днів узагалі забув, що щось турбувало. Препарат працює м’яко, але ефективно. Якщо ситуація не запущена, дуже раджу спробувати. Але обов’язково слідкувати, щоб не погіршувалось, і таки дійти до ветеринара.
![]()
![]() |