![]() |
|
Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
Опции темы |
![]() |
#1 |
Местный
|
![]()
Дівчата, в кого як проходять ці дні? Бо я вже не можу — кожного разу як починаються місячні, то просто лежу, скручена в калачик, і думаю, коли то вже закінчиться. Болить живіт так, ніби мені там хтось сокирою махає. Пила різне — то наче трохи легше, а потім знову те саме. Цікаво, чого взагалі так болить? Це нормально, чи вже пора бігти до лікаря? Бо в деяких подруг узагалі все спокійно проходить, а я ледь не непритомнію. Хтось мав щось подібне? Що вам допомогло?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Местный
|
![]()
Слухай, я, звісно, не лікар, але в мене дівчина має таку саму ситуацію. В неї реально живіт крутить, ще й нудить іноді. Спочатку думав, що це перебільшення, а потім побачив на власні очі, як їй погано, то трохи прифігів. Ми ходили до гінеколога — то той пояснив, що це через гормони і скорочення матки, типу так організм чиститься. Ще сказав, що є дівчата, яким болить більше, бо в них підвищений рівень простагландинів. Звучить мудрено, але суть у тому, що не всі однаково це переносять.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Местный
|
![]()
Я тебе розумію, бо в мене те саме! Кожен місяць — це як виживання. У школі думала, що пройде з віком, а воно як боліло, так і болить. Іноді аж у спину віддає, і ноги гудуть, як після марафону. Пробувала грілку, масаж, дихальні вправи — щось трохи допомагає, але не завжди. А буває, що взагалі нічого не рятує. Всі кажуть: “Народиш — перестане”. Ну не знаю, чи це правда, але поки мені не легше. Я вже реально чекаю на той день, коли воно просто пройде і більше не повернеться.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Местный
|
![]()
Я з вами повністю згодна, бо теж маю цю проблему, і кожного місяця — як по графіку. Дуже часто таке буває через надлишок простагландинів — це такі гормоноподібні речовини, що викликають скорочення матки. Якщо їх забагато, то й болить сильніше. Але це ще може бути сигналом про якісь проблеми — ендометріоз, наприклад, або ще щось, тому краще не терпіти, а пройти обстеження. Щодо того, що полегшує — мені допомагають спеціальні препарати від менструального болю https://receptika.ua/ua/preparaty-ot...noy-boli/dnepr
Я не про ті, що "для всього", а саме про ті, які створені спеціально для цього — вони м’якше діють, і не так б’ють по шлунку. Але треба брати тільки після консультації з лікарем, бо не всім підходять одні й ті самі. І головне — не соромитися говорити про це, бо болі під час місячних — це не “просто так”, а реальна штука, яка псує життя, якщо її ігнорувати. ![]()
![]() |