![]() |
|
|||||||
| История, краеведение, литература, религия, языки.. Обсуждение вопросов истории (города, региона, государства...), краеведения, литературы, религии, философии, языков и традиций. |
![]() |
|
|
Опции темы |
|
|
#1 |
|
Местный
|
Хочу глибше розібратися в нашій історії, зокрема в темі козацтва. Чому вони взагалі з'явилися саме в той час і що стало головним поштовхом до створення Січі? Бо у підручниках все якось дуже стисло. Буду вдячний за ваші думки чи посилання на джерела.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
|
Причини їхньої появи дуже глибокі. Це і соціальний тиск, і необхідність захищати кордони від постійних набігів. Я сам нещодавно цікавився цим питанням, бо хотів зрозуміти передумови виникнення козацького руху. Натрапив на дуже змістовний огляд, де описують, як економічні та політичні фактори вплинули на формування Січі. Можеш глянути статтю Причини виникнення українського козацтва: основні передумови та походження https://golosno.media/tradytsiyi/pry...-pohodzhennya/ на сторінках інформаційний портал Golosno media, там якраз детально все пояснюють. Для мене було відкриттям, що багато козаків були досить освіченими людьми свого часу. Це була справжня вольниця, яка мала свої суворі закони та унікальний устрій.
|
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
| Опции темы | |
|
|