Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 06.09.2025, 11:44   #1
Мартын
Местный

По умолчанию Які краще обрати фасади?

Привіт! Зараз планую невеликий ремонт у квартирі, і от застряг саме на виборі фасадів для кухні. Хочу, щоб воно виглядало стильно, але при цьому витримувало щоденне готування. Читав, що є МДФ, акрил, шпон і масив, але все звучить заплутано. Який матеріал кращий для фасаду на кухню, якщо готую майже щодня?
Мартын вне форума   Ответить с цитированием
Старый 06.09.2025, 11:45   #2
Teer
Местный

Я теж свого часу довго ламав голову. В мене стоїть МДФ у фарбі вже 4 роки, то скажу чесно: легко миється, кольори не вигоріли. Але є нюанс — на глянцевих поверхнях сліди від пальців видно постійно, доводиться частіше протирати. Як на мене, це нормальний компроміс, але треба бути готовим, що ідеальної чистоти добиватись доведеться щодня.
Teer вне форума   Ответить с цитированием
Старый 06.09.2025, 11:45   #3
Калина
Местный

У моїх батьків фасади з масиву дерева. Виглядає шикарно, теплий класичний стиль. Але дерево трохи «живе» — від вологи чи спеки може деформуватися. І ще воно дороге в догляді, раз на кілька років оновлюють покриття. Тому я собі на нову кухню дерево не планую, хоча естетика — беззаперечна.
Калина вне форума   Ответить с цитированием
Старый 06.09.2025, 11:46   #4
Парфонтий
Местный

Цитата:
Сообщение от Калина Посмотреть сообщение
У моїх батьків фасади з масиву дерева. Виглядає шикарно, теплий класичний стиль. Але дерево трохи «живе» — від вологи чи спеки може деформуватися. І ще воно дороге в догляді, раз на кілька років оновлюють покриття. Тому я собі на нову кухню дерево не планую, хоча естетика — беззаперечна.
Я мав досвід і з ДСП, і з МДФ, і можу сказати, що все залежить від того, наскільки активно користуєшся кухнею. Якщо готуєш щодня — краще дивитися на акрил або фарбований МДФ фасад на кухню вони витримують вологу, пару, не бояться перепадів температур. ДСП підійде лише для орендного житла, бо воно швидше зношується. Масив — гарний, але дорогий і вибагливий.
Дуже рекомендую почитати статтю на цьому сайті, там гарно розкладено: які бувають стилі фасадів, з яких матеріалів роблять, і як вибрати під свій стиль життя. Саме завдяки цій статті я зрозумів, що для мене важливіше не краса з Pinterest, а функціональність, і не шкодую про свій вибір.
Парфонтий вне форума   Ответить с цитированием
Ответ