Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Увлечения, спорт, культурная жизнь, дом и семья > История, краеведение, литература, религия, языки..

История, краеведение, литература, религия, языки.. Обсуждение вопросов истории (города, региона, государства...), краеведения, литературы, религии, философии, языков и традиций.

Ответ

Опции темы
Старый 09.05.2025, 14:23   #1
хх8хх
Местный

По умолчанию Маловідомий Франко

Вітаю всіх у цій гілці! Підкажіть, де можна знайти щось нестандартне про Івана Франка? Цікавлять саме маловідомі історії з його життя, а не лише шкільні факти. Буду вдячний за будь-які посилання або поради, де почитати.
хх8хх вне форума   Ответить с цитированием
Старый 09.05.2025, 22:30   #2
Lalina
Местный

Мені якраз трапився крутий матеріал — раджу зазирнути на портал UANOW media. Вони іноді видають такі глибокі тексти, що неможливо відірватися. От нещодавно читав тут https://uanow.media/lyudy/najtsikavi...domi-istoriyi/ про найцікавіші факти про Івана Франка – коротко про дитинство, життя і маловідомі історії. Я, чесно кажучи, багато чого не знав. Наприклад, деякі моменти з його молодості реально здивували. Це зовсім інше світло на його постать. Саме те, що шукаєш — не нудно й з користю.
Lalina вне форума   Ответить с цитированием
Старый 11.08.2025, 14:49   #3
Аля Пестрикова
Местный

Цитата:
Сообщение от хх8хх Посмотреть сообщение
Вітаю всіх у цій гілці! Підкажіть, де можна знайти щось нестандартне про Івана Франка? Цікавлять саме маловідомі історії з його життя, а не лише шкільні факти. Буду вдячний за будь-які посилання або поради, де почитати.
На жаль наша шкільна програма справді дає дуже мало інформації щодо того, щоб діти зрозуміли ким насправді був Іван Франко і в чому унікальність цього талановитого письменника
Аля Пестрикова вне форума   Ответить с цитированием
Старый 12.08.2025, 08:48   #4
Жданов Андрей
Местный

Цитата:
Сообщение от Аля Пестрикова Посмотреть сообщение
На жаль наша шкільна програма справді дає дуже мало інформації щодо того, щоб діти зрозуміли ким насправді був Іван Франко і в чому унікальність цього талановитого письменника
Від вчителя багато чого залежить. Він може дати дітям факти, які вони не знали про письменника. Просто потрібно цього захотіти.
Жданов Андрей вне форума   Ответить с цитированием
Старый 13.08.2025, 08:52   #5
Ниночка
Местный

Цитата:
Сообщение от Жданов Андрей Посмотреть сообщение
Від вчителя багато чого залежить. Він може дати дітям факти, які вони не знали про письменника. Просто потрібно цього захотіти.
Правду ви кажете. Інколи не варто спиратись чітко на шкільну програму, бо вона дійсно прискорена та не поглиблена. А от про такого письменника. як Іван Франко, діти справді повинні знати більше, аніж дають їм шкільні підручники. Я працюю вчителем і знаю, наскільки це важливо. Намагаюсь зацікавлювати дітей і давати їм ту інформацію, яку вони не прочитають у жодних підручниках. Багато в чому допомагають матеріали для вчителів від AR Book . Їх на практиці використовувала неодноразово і своїм колегам раджу
Ниночка вне форума   Ответить с цитированием
Ответ