Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 06.02.2026, 13:57   #1
жармин
Местный

По умолчанию Замовити товарну рекламу в Google хочу спробувати

Хто вже працював із Google Shopping для свого магазину, поділіться чесною думкою: чи реально це витягує продажі, якщо асортимент не тисячі позицій, а умовно 200–300? Думаю зайти в цей формат, але трохи лякає технічна частина з фідами та модераціями. Чи можна розібратися самостійно без постійного “танцю з бубном”, і який бюджет на старті виглядає адекватним для тесту, щоб зрозуміти, чи є сенс масштабувати?
жармин вне форума   Ответить с цитированием
Старый 06.02.2026, 13:57   #2
German333
Местный

Особисто я спочатку теж сумнівався, але коли все правильно налаштувати, інструмент працює досить прогнозовано. Найбільша помилка — запуск без чіткої структури каталогу і без розуміння маржі по кожному товару. Спочатку варто порахувати економіку, бо інакше можна радіти клікам, а прибутку не буде. Також важливо регулярно переглядати пошукові запити і коригувати ставки, інакше бюджет буде розлітатися на нецільову аудиторію. Це не історія “запустив і забув”, тут потрібна постійна увага.
German333 вне форума   Ответить с цитированием
Старый 06.02.2026, 13:58   #3
маргаритка
Местный

Свій інтернет-магазин я розкручувала майже рік і пробував різні формати, але товарні оголошення дали найчіткішу аналітику. Видно, що людина шукає конкретну модель і одразу бачить фото та ціну, тому трафік більш “гарячий”. Проте без нормальної аналітики складно зрозуміти, які позиції варто пушити, а які просто з’їдають бюджет. Ще помітила, що сезонність сильно впливає, тому треба гнучко змінювати стратегію. Якщо бракує досвіду, краще не вчитися на власних грошах.
маргаритка вне форума   Ответить с цитированием
Старый 06.02.2026, 13:58   #4
терлям
Местный

Зі свого боку скажу відверто: ми втратили кілька місяців на самостійні експерименти, і тільки після цього вирішили замовити товарну рекламу в Google у маркетингове агентство Dash https://dash-agency.com.ua/uk/servic...ogle-shopping/ . Перед стартом вони розклали наш асортимент по групах, оцінили маржинальність і пояснили, на що робити акцент, а що поки не чіпати. Після запуску не було різкого стрибка, зате через кілька тижнів показники почали стабільно рости, і стало зрозуміло, які категорії приносять основний дохід. Найцінніше для мене — прозора аналітика й регулярні звіти без води, де видно реальні цифри, а не красиві обіцянки. Зараз бюджет розподіляється значно ефективніше, і я чітко бачу, як реклама впливає на оборот, а не просто збільшує кількість переходів.
терлям вне форума   Ответить с цитированием
Ответ