![]() |
|
|||||||
| Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
|
Опции темы |
|
|
#1 |
|
Местный
|
Афтозний стоматит з’являється раптово, болючі виразки заважають їсти й говорити. Що може викликати такі ранки у роті і як швидше їх загоїти? Які препарати або полоскання реально допомагають при стоматиті?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
|
Я нещодавно мала подібну проблему, теж висипало кілька афт, боліло жахливо. Мені тоді радили просто акуратно обробляти рот після кожного прийому їжі й не їсти гаряче. З аптечних засобів є кілька варіантів, але головне не дратувати слизову. Ще зверніть увагу на свій раціон, бо іноді стоматит проявляється через нестачу вітамінів чи перевтому.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Местный
|
У знайомих бачив, що користуються спеціальними антисептичними засобами, щоб зменшити запалення. Кажуть, допомагає, якщо регулярно промивати рот трав’яними настоями, типу ромашки чи шавлії.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Местный
|
Напишу свій досвід з лікування афтозного стоматиту https://lysobact.com.ua/doroslym/aftoznyj-stomatyt/ буду вдячний, якщо теж поділитеся, як у вас пройшло.
В мене з’явилась невелика афта на внутрішній поверхні щоки, відчуття печіння, іноді при ковтанні трохи дискомфорту. Насамперед я взяв за правило: з ранку та ввечері полоскання аптечним розчином; їв м’яку їжу, уникнув кислих, гострих, дуже солоних продуктів. Додатково кілька разів на день обробляв уражене місце антисептичним розчином, я купив готовий засіб в аптеці. Через 4-5 днів почервоніння зменшилось, болю не стало, афта почала затягуватись. Але я точно знаю: якщо б залишив усе як є - може бути більше афт або довший період загоєння. Також звернув увагу, що важливо перевірити, чи немає травм слизової, наприклад, від неправильного прикусу або гострого краю зуба і чи в порядку імунітет. Якщо у вас був схожий випадок - поділіться, будь ласка: що саме допомогло, скільки часу зайняло загоєння, чи були рецидиви. |
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
|
|