![]() |
|
Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
Опции темы |
![]() |
#1 |
Местный
|
![]()
Поділіться порадами, плиз, як краще відмити вікна в авто, особливо зсередини? Бо вже перепробував і серветки спеціальні, і спреї, і просто мікрофібру з водою — все одно залишаються розводи, а на сонці це просто жах. Видимість падає, та й виглядає не дуже. Може, є якісь перевірені засоби або лайфхаки? Зовнішнє скло ще більш-менш, але от всередині, особливо лобове — це якась боротьба кожного разу. Поділіться своїм досвідом, може хтось із вас вже знайшов ідеальне рішення?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Местный
|
![]()
Та знайома проблема, особливо взимку або після дощів, коли вся волога осідає зсередини і лишає плями. Я пробувала різне, але найбільше допомогло поєднання скребка для скла (такий, як для душових кабін) з рідиною для скла без спирту. Головне — не брати ті засоби, які залишають жирний наліт.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Местный
|
![]()
До речі, не всі ганчірки однаково добрі — я перейшов на мікрофібру з коротким ворсом, вона менше розмазує. І ще — обов'язково не чистити в сонячну погоду, бо тоді розводи точно залишаться. Роблю все або рано вранці, або в гаражі.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Местный
|
![]()
Моя тобі порада - якщо хочеш нормально відчистити скло в машині, зверни увагу на абразив для скла https://testmaker.com.ua/autohimiya/brand/soft99/ Цей засіб не дряпає, хоча і називається абразивом — там мікрочастинки, які м’яко знімають осад, кальцій, жир і навіть дрібні водяні плями. Після нього скло як нове, без розводів і без зайвого блиску. А головне — якщо потім нанести гідрофобне покриття, то й бруд менше липне.
Щодо виробника - я використовую автохімію та автокосметика Soft 99. Це відомий багатьом власника авто японский бренд. Я, до речі, вже другу банку беру — реально варто спробувати, якщо хочете, щоб скло було як дзеркало. ![]()
![]() |
#5 |
Местный
|
![]()
Привіт! О, знайома проблема — теж довго мучився з розводами на внутрішній стороні лобового 😅 Особливо в сонячну погоду, коли все «грає» на склі — водіння перетворюється на квест.
З мого досвіду, найкраще спрацювало ось що: Спочатку — суха мікрофібра, щоб прибрати пил і жир. Потім використовую засіб для скла на основі спирту (можна навіть розведений ізопропіловий спирт). Він краще розчиняє жирні плями й не залишає розводів. Наношу засіб не прямо на скло, а на серветку — так менше слідів. Головне — друге протирання сухою чистою мікрофіброю, поки скло ще трохи вологе. Це ключ до прозорості без розводів. Ще один лайфхак — мити скло в тіні або ввечері, щоб засіб не висихав занадто швидко. Нещодавно тестував кілька варіантів засобів — найкраще зайшов Stoner Invisible Glass, якщо буде десь у продажу. |
![]() |
![]() |
![]() |