Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 29.07.2026, 16:03   #1
German333
Местный

По умолчанию Як чистити зуби, якщо стоять брекети?

Поставив брекети, тепер зубна нитка та щітка взагалі не справляються. Постійно залишається їжа між зубами, десни почали запалюватися та кровоточити. Стоматолог порадив купити гаджет для промивання водою. Чи дійсно він так добре очищає важкодоступні місця? Чи це чергова маркетингова штука?
German333 вне форума   Ответить с цитированием
Старый 29.07.2026, 16:04   #2
Zizi
Местный

Це точно не маркетинг, для брекет-систем та імплантів річ взагалі незамінна. Струмінь води під тиском вимиває рештки їжі та бактеріальний наліт з таких щілин, куди навіть найтонша нитка фізично не дістане. Головне, це починати очищення з найнижчого тиску, щоб не травмувати ясна й дати їм час звикнути. Також звертайте увагу на насадки, у комплекті обов'язково має бути спеціальна ортодонтична зі щетинками.
Старый 29.07.2026, 16:04   #3
German333
Местный

Щиро дякую за таке корисне роз'яснення та деталі щодо спеціальної ортодонтичної насадки! Я якраз серйозно замислився, який прилад мені краще обрати для щоденного користування. Можете підказати з власного досвіду, який формат зручніший, портативний акумуляторний чи великий стаціонарний від мережі? Оскільки я часто їжджу у відрядження, бездротовий варіант здається практичнішим, але турбує, чи не буде в нього замалий об'єм резервуара або заслабка потужність. І ще цікаво, чи можна додатково заливати туди звичайний ополіскувач для рота?
German333 вне форума   Ответить с цитированием
Старый 29.07.2026, 16:07   #4
Zizi
Местный

Я перебрав декілька варіантів, порадився зі своїм ортодонтом та зробив вибір. Для тих, хто вагається, скажу одне, портативний бездротовий варіант реально зручніший у побуті та поїздках. Потужності у сучасних моделях вистачає із запасом, а резервуара на триста мілілітрів цілком достатньо для повноцінного чищення. Я переконався, що зубний іригатор https://www.notino.ua/doglyad-za-zubamy/irigatori/ вирішує проблеми з чискою зубів за пару хвилин. Головне обирати модель із кількома режимами тиску та ємним акумулятором.
З власного досвіду раджу заливати тільки профільтровану воду, бо від звичайної водопровідної швидко з'являється вапняний наліт. Ополіскувачі краще розводити у пропорції один до десяти, щоб не забивати помпу. Чистити треба під кутом сорок п'ять градусів над раковиною. Уже за тиждень використання ясна перестали кровоточити, а відчуття чистоти просто супер.