Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 21.10.2025, 10:41   #1
gonshchik_petr
Местный

По умолчанию Хто лікував афтозний стоматит вдома? Поділіться досвідом.

Афтозний стоматит з’являється раптово, болючі виразки заважають їсти й говорити. Що може викликати такі ранки у роті і як швидше їх загоїти? Які препарати або полоскання реально допомагають при стоматиті?
gonshchik_petr вне форума   Ответить с цитированием
Старый 22.10.2025, 20:52   #2
Arkids
Местный

Я нещодавно мала подібну проблему, теж висипало кілька афт, боліло жахливо. Мені тоді радили просто акуратно обробляти рот після кожного прийому їжі й не їсти гаряче. З аптечних засобів є кілька варіантів, але головне не дратувати слизову. Ще зверніть увагу на свій раціон, бо іноді стоматит проявляється через нестачу вітамінів чи перевтому.
Arkids вне форума   Ответить с цитированием
Старый 23.10.2025, 13:52   #3
Vkot
Местный

У знайомих бачив, що користуються спеціальними антисептичними засобами, щоб зменшити запалення. Кажуть, допомагає, якщо регулярно промивати рот трав’яними настоями, типу ромашки чи шавлії.
Vkot вне форума   Ответить с цитированием
Старый 24.10.2025, 09:04   #4
German333
Местный

Напишу свій досвід з лікування афтозного стоматиту https://lysobact.com.ua/doroslym/aftoznyj-stomatyt/ буду вдячний, якщо теж поділитеся, як у вас пройшло.
В мене з’явилась невелика афта на внутрішній поверхні щоки, відчуття печіння, іноді при ковтанні трохи дискомфорту. Насамперед я взяв за правило: з ранку та ввечері полоскання аптечним розчином; їв м’яку їжу, уникнув кислих, гострих, дуже солоних продуктів. Додатково кілька разів на день обробляв уражене місце антисептичним розчином, я купив готовий засіб в аптеці.
Через 4-5 днів почервоніння зменшилось, болю не стало, афта почала затягуватись. Але я точно знаю: якщо б залишив усе як є - може бути більше афт або довший період загоєння. Також звернув увагу, що важливо перевірити, чи немає травм слизової, наприклад, від неправильного прикусу або гострого краю зуба і чи в порядку імунітет.
Якщо у вас був схожий випадок - поділіться, будь ласка: що саме допомогло, скільки часу зайняло загоєння, чи були рецидиви.
German333 вне форума   Ответить с цитированием
Ответ