Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 17.04.2025, 22:54   #1
Builder
Местный

По умолчанию Шукаю хороший рецепт борща з ребрами

Я щойно почав вчитись готувати і зараз шукаю хороший рецепт борщу з ребрами. Дуже хочеться зробити щось справжнє домашнє, зі смаком дитинства. В інтернеті багато всього, але не впевнений, що саме вибрати. Може, хтось з вас має перевірений варіант, де все просто пояснено, без складних інгредієнтів і надто професійних порад? Мені важливо, щоб страва була насиченою, трохи солодкуватою і обов’язково з м’ясом, яке легко відділяється від кістки. Як правильно зварити бульйон?
Builder вне форума   Ответить с цитированием
Старый 17.04.2025, 22:54   #2
Lozhechnik
Местный

Борщ з ребрами — це класика, але маєш пам’ятати, що все починається з правильного бульйону. Я завжди обираю свіжі свинячі ребра, добре їх промиваю, потім обов’язково заливаю холодною водою і ставлю на малий вогонь без солі — щоби бульйон вийшов прозорий. Піну знімаю одразу, як тільки з’явиться, і варю не менш як півтори години. Далі додаю лавровий лист, духмяний перець горошком, корінь селери та цибулю. Овочі смажу окремо — буряк, моркву і цибулю, але обов’язково додаю трохи томатної пасти або соку, щоби борщ мав той самий глибокий смак і насичений колір.
Lozhechnik вне форума   Ответить с цитированием
Старый 17.04.2025, 22:55   #3
Builder
Местный

Я навіть не думав, що потрібно стільки нюансів враховувати. А буряк ти відразу тушкуєш з томатом, чи окремо спочатку? І ще цікаво — скільки часу його варити, щоб не втратив колір? Бо я один раз пробував, і буряк вийшов блідий, як варене яблуко… Ще скажи, будь ласка, коли краще класти картоплю та капусту, щоби вони не переварились? Мені хочеться, щоб усе трималося ціленьким, не розлазилось. І чи додаєш ти часник чи сало в кінці? Кажуть, це дає аромат і глибину, але я боюсь переборщити з приправами…
Builder вне форума   Ответить с цитированием
Старый 17.04.2025, 22:56   #4
Tisha
Местный

Цитата:
Сообщение от Builder Посмотреть сообщение
Я навіть не думав, що потрібно стільки нюансів враховувати. А буряк ти відразу тушкуєш з томатом, чи окремо спочатку? І ще цікаво — скільки часу його варити, щоб не втратив колір? Бо я один раз пробував, і буряк вийшов блідий, як варене яблуко… Ще скажи, будь ласка, коли краще класти картоплю та капусту, щоби вони не переварились? Мені хочеться, щоб усе трималося ціленьким, не розлазилось. І чи додаєш ти часник чи сало в кінці? Кажуть, це дає аромат і глибину, але я боюсь переборщити з приправами…
Проходь за цим посиланням, тут є рецепт борща з ребрами https://torchyn.ua/recipes/borsh-klasichny-rebra який готується на буряково-томатній заправці Торчин, яка чудово зберігає яскравий колір буряка і додає борщу потрібної кислинки та аромату. До речі, буряк я завжди тушкую з невеликою кількістю оцту або лимонного соку — це зберігає колір і надає приємного смаку. Обсмажую його з цибулею та морквою окремо, додаючи трохи пасти або соку з помідорів.
Картоплю кидаю після того, як м’ясо вже готове, і варю 10–12 хвилин. Потім додаю капусту, а за п’ять хвилин до готовності — бурякову заправку. Наприкінці можна натерти трохи часнику і додати ложку товченого сала з зеленню — саме ця комбінація робить борщ по-справжньому гуцульським. Витримай борщ після приготування хоча б годинку під кришкою — смак буде глибшим і насиченішим.
Tisha вне форума   Ответить с цитированием
Ответ