Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 17.04.2026, 14:20   #1
MaCa
Пользователь

По умолчанию Маю великий борг по кредиту, чи можуть реально відібрати єдину квартиру?

Через проблеми з роботою накопичив чималий борг, і тепер колектори лякають судом та виселенням. Квартира в мене лише одна, приватизована, живу там з родиною. Невже в нашій країні справді можуть виставити людей на вулицю через споживчий кредит, чи це просто такий метод психологічного тиску, щоб я швидше гроші знайшов.
MaCa вне форума   Ответить с цитированием
Старый 17.04.2026, 14:21   #2
Kick
Пользователь

Та не слухайте ви цих дзвонарів, вони вам і не таке розкажуть, аби тільки план по збору грошей виконати. Щоб забрати нерухомість, треба пройти через пекло в судах, і за копійчаний борг ніхто з цим возитися не буде. Тільки нерви собі даремно псуєте, краще просто ігноруйте їхні випади та живіть спокійно далі.
Kick вне форума   Ответить с цитированием
Старый 17.04.2026, 14:21   #3
ForeVeR
Пользователь

Насправді процедура стягнення житла існує, але там є купа обмежень щодо суми боргу та наявності іншого майна. Якщо борг не перевищує певну кількість мінімальних зарплат, то за єдине житло виконавча служба зазвичай не чіпляється, а шукає рахунки в банках чи автівку. Проте закон дозволяє накласти арешт на відчуження, тобто продати чи подарувати таку квартиру ви вже не зможете, поки не розрахуєтесь повністю.
ForeVeR вне форума   Ответить с цитированием
Старый 17.04.2026, 14:23   #4
DreamSmoke
Пользователь

Цитата:
Сообщение от MaCa Посмотреть сообщение
Через проблеми з роботою накопичив чималий борг, і тепер колектори лякають судом та виселенням. Квартира в мене лише одна, приватизована, живу там з родиною. Невже в нашій країні справді можуть виставити людей на вулицю через споживчий кредит, чи це просто такий метод психологічного тиску, щоб я швидше гроші знайшов.
Потрібно розуміти, що залякування це улюблений інструмент, але юридична реальність трохи інша. Стягнення на житло це крайня міра, яка застосовується лише тоді, коли сума боргу реально космічна. Але й закривати очі на проблему не можна, бо судові накази та арешти рахунків прилітають дуже швидко, що значно ускладнює життя в самий невідповідний момент.
Я нещодавно бачив розлогий матеріал про те, чи можуть забрати житло за кредит ссилка там спеціалісти детально пояснюють усі юридичні пороги та умови, за яких майно опиняється під загрозою. Раджу уважно вивчити цю статтю, щоб ви чітко знали свої права і могли грамотно відповідати на погрози, оперуючи фактами, а не емоціями.
Замість того, щоб ховатися, спробуйте вийти на діалог з кредитором щодо реструктуризації. Часто компанії йдуть на поступки та списують частину штрафів, якщо бачать готовність людини платити хоча б потроху. Головне не доводити справу до примусового виконання, бо витрати на виконавців тільки збільшать ваш загальний мінус.

DreamSmoke вне форума   Ответить с цитированием
Ответ