Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Увлечения, спорт, культурная жизнь, дом и семья > Дом и семья, здоровье

Дом и семья, здоровье Семья, дети, мой дом, здоровье...

Ответ

Опции темы
Старый 25.03.2026, 21:27   #1
Kurazch
Местный

По умолчанию Хочу купити диван

Привіт усім! Старий диван уже давно відслужив і зламався - хочемо викидати і брати новий, але не знаю, з чого почати вибір. Потрібно, щоб довго служив і виглядав красиво в інтер’єрі, а не «розвалився» після року.

Підкажіть, який диван реально вартий своїх грошей: які наповнення краще, які тканини витримують навантаження, і на що звертати увагу, щоб не купити «кота в мішку»? І де ви обирали собі - в салоні, на ринку чи онлайн?
Kurazch вне форума   Ответить с цитированием
Старый 06.04.2026, 11:22   #2
Kataklizm
Местный

Цитата:
Сообщение от Kurazch Посмотреть сообщение
Привіт усім! Старий диван уже давно відслужив і зламався - хочемо викидати і брати новий, але не знаю, з чого почати вибір. Потрібно, щоб довго служив і виглядав красиво в інтер’єрі, а не «розвалився» після року.

Підкажіть, який диван реально вартий своїх грошей: які наповнення краще, які тканини витримують навантаження, і на що звертати увагу, щоб не купити «кота в мішку»? І де ви обирали собі - в салоні, на ринку чи онлайн?

Щодо вибору дивана, то тут головне не вестися на надто низьку ціну, бо ремонт обійдеться дорожче. Ми свій попередній теж викинули через просідання поролону буквально за півтора року. Тепер я дивлюся тільки на наповнення: якщо хочете, щоб диван тримав форму роками, шукайте незалежний пружинний блок (Pocket Spring) або якісний високоеластичний пінополіуретан. Щодо оббивки, то для дому найкраще підходить мікрофібра або шеніл - вони приємні на дотик і не лисіють через тертя. А якщо вдома є коти чи діти, то беріть тканину з ефектом «антикіготь», вона реально рятує.

Зараз купувати меблі на ринку - це лотерея без гарантій, тому я завжди шукаю перевірені салони з хорошою репутацією. Останнім часом дуже піднялася в плані якості турецька збірка - вони вміють поєднувати надійні каркаси з вишуканим виглядом. Можу вам порекомендувати придивитися до того, які зараз бувають турецькі дивани в стилі модерн https://stul-i-stol.com.ua/ua/myagka...-stile-modern/ там зазвичай дуже гідна фурнітура і механізми трансформації, які не заклинюють через місяць. З лайфхаків: обов'язково перевірте, як пахне диван у магазині. Якщо є різкий хімічний запах - значить, на клеї та матеріалах сильно економили, і вдома він буде смердіти тижнями.
Kataklizm вне форума   Ответить с цитированием
Ответ