Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 28.01.2026, 00:35   #1
Tisha
Местный

По умолчанию Хто робив теплий салат з яловичиною — скільки часу смажити м’ясо, щоб було ніжне?

Я ніколи не готував теплий салат з яловичиною, і вирішив спробувати. Але не зрозумів, скільки часу треба смажити м’ясо, щоб воно залишалося ніжним, а не стало жорстким. Може, хтось знає трюк чи секрет, як правильно підготувати яловичину для теплого салату, щоб після смаження вона була соковита і м’яка? Буду вдячний за детальні поради!
Tisha вне форума   Ответить с цитированием
Старый 28.01.2026, 12:57   #2
Builder
Местный

Я зазвичай радив би не поспішати зі смаженням і не класти м’ясо на сильний вогонь одразу. Добре його трохи відбити та залишити кімнатної температури перед приготуванням. Смажити краще невеликими порціями, щоб шматочки не варилися у власному соку, а саме підрум’янювалися. І не забувайте про відпочинок після смаження — так соки розподіляються рівномірно, і м’ясо виходить більш ніжним.
Builder вне форума   Ответить с цитированием
Старый 28.01.2026, 18:59   #3
Tisha
Местный

Спробую робити маленькі порції і давати м’ясу відпочити. Але ще хотілося б зрозуміти, чи має значення, як довго тримати його на сковороді. Я боюся пересмажити, бо хочу, щоб салат був не тільки смачний, а й щоб яловичина реально залишалася ніжною. Хто вже робив цей салат і може ділитися реальними часами смаження на середньому вогні?
Tisha вне форума   Ответить с цитированием
Старый 29.01.2026, 14:27   #4
Builder
Местный

Цитата:
Сообщение от Tisha Посмотреть сообщение
Спробую робити маленькі порції і давати м’ясу відпочити. Але ще хотілося б зрозуміти, чи має значення, як довго тримати його на сковороді. Я боюся пересмажити, бо хочу, щоб салат був не тільки смачний, а й щоб яловичина реально залишалася ніжною. Хто вже робив цей салат і може ділитися реальними часами смаження на середньому вогні?
Я часто готую теплий салат з яловичиною, і особисто рекомендую трохи інший підхід: перед смаженням нарізане м’ясо можна замаринувати хоча б 15-20 хвилин у легкій суміші олії та спецій. Потім ставите сковороду на середній вогонь і обсмажуєте шматочки по 2-3 хвилини з кожного боку, в залежності від товщини, поки зовнішня частина підрум’яниться, але серединка залишиться м’якою. Головне — не пересмажувати і не накривати кришкою, щоб м’ясо не виділяло зайву воду.

Після цього дайте йому пару хвилин «відпочити», а потім вже додавайте до овочів. І особисто я готую теплий салат з яловичиною https://www.torchyn.ua/recipes/teply...t-s-govyadinoj з соєвим соусом та гірчицею Торчин, додаючи трохи зелені і легкий соус перед подачею — виходить соковито, смачно і ароматно.

Builder вне форума   Ответить с цитированием
Ответ