![]() |
|
|||||||
| Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
|
Опции темы |
|
|
#1 |
|
Местный
|
Маю молоденьку собаку, вперше вагітна. Хочу підготуватися максимально грамотно, без паніки. Не розумію, з чого почати ветеринар уже підтвердив вагітність, але каже просто чекати. Може, є якісь нюанси, на які треба звернути увагу саме під час першої вагітності? І чи справді варто обмежувати контакти з іншими тваринами?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
|
Підтверджую, обмежити контакти треба. Організм під час першої вагітності чутливіший, і будь-яка інфекція може зіпсувати все. Слідкуй, щоб не було стресів, гучних звуків і різких перепадів температури. Корм краще з поміткою «для вагітних і годуючих», додавай трохи кальцію та омегу, але без самодіяльності все по дозах, бо надлишок теж шкідливий.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Местный
|
Ще момент не допускай ожиріння. Я одного разу перегодовувала свою, і потім пологи були важкі. Краще невеликі порції кілька разів на день. Важливо підтримувати активність, але без навантажень просто прогулянки рівним темпом. Якщо починає важко дихати, багато лежить, або живіт надто твердий їдь до ветеринара, не чекай. І візьми собі в блокнот усі дати: передбачувана в’язка, контрольні огляди, орієнтовний термін пологів.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Местный
|
Цитата:
Якщо перейми тривають понад годину без результату, не ризикуй, краще везти до клініки. До речі, дуже структурно все описано тут, про перша вагітність у собак що повинен знати кожен власник. Інфа по кроках: від дієти до ознак ускладнень. Я читала перед своїми першими пологами допомогло зберегти нерви і зробити все правильно.
|
|
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
|
|