Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 21.10.2025, 11:59   #1
Мартын
Местный

По умолчанию Хто стикався з першими пологами у собаки чи варто викликати ветеринара?

Маю молоденьку собаку, вперше вагітна. Хочу підготуватися максимально грамотно, без паніки. Не розумію, з чого почати ветеринар уже підтвердив вагітність, але каже просто чекати. Може, є якісь нюанси, на які треба звернути увагу саме під час першої вагітності? І чи справді варто обмежувати контакти з іншими тваринами?
Мартын вне форума   Ответить с цитированием
Старый 21.10.2025, 11:59   #2
Teer
Местный

Підтверджую, обмежити контакти треба. Організм під час першої вагітності чутливіший, і будь-яка інфекція може зіпсувати все. Слідкуй, щоб не було стресів, гучних звуків і різких перепадів температури. Корм краще з поміткою «для вагітних і годуючих», додавай трохи кальцію та омегу, але без самодіяльності все по дозах, бо надлишок теж шкідливий.
Teer вне форума   Ответить с цитированием
Старый 21.10.2025, 11:59   #3
Калина
Местный

Ще момент не допускай ожиріння. Я одного разу перегодовувала свою, і потім пологи були важкі. Краще невеликі порції кілька разів на день. Важливо підтримувати активність, але без навантажень просто прогулянки рівним темпом. Якщо починає важко дихати, багато лежить, або живіт надто твердий їдь до ветеринара, не чекай. І візьми собі в блокнот усі дати: передбачувана в’язка, контрольні огляди, орієнтовний термін пологів.
Калина вне форума   Ответить с цитированием
Старый 21.10.2025, 12:00   #4
Парфонтий
Местный

Цитата:
Сообщение от Калина Посмотреть сообщение
Ще момент не допускай ожиріння. Я одного разу перегодовувала свою, і потім пологи були важкі. Краще невеликі порції кілька разів на день. Важливо підтримувати активність, але без навантажень просто прогулянки рівним темпом. Якщо починає важко дихати, багато лежить, або живіт надто твердий їдь до ветеринара, не чекай. І візьми собі в блокнот усі дати: передбачувана в’язка, контрольні огляди, орієнтовний термін пологів.
Я б радила вже зараз зробити список усього необхідного чисті підстилки, лампа для обігріву, одноразові рукавички, серветки, антисептик, ножиці, пляшечка для підгодівлі. І головне спостерігай за поведінкою, коли почне шукати місце, відмовлятись від їжі, активно копати підлогу чи ковдру пологи близько.
Якщо перейми тривають понад годину без результату, не ризикуй, краще везти до клініки. До речі, дуже структурно все описано тут, про перша вагітність у собак що повинен знати кожен власник. Інфа по кроках: від дієти до ознак ускладнень.
Я читала перед своїми першими пологами допомогло зберегти нерви і зробити все правильно.
Парфонтий вне форума   Ответить с цитированием
Ответ