Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 15.07.2025, 08:18   #1
Samsonov25
Местный

По умолчанию Як визначити клас віджиму пральної машини

Коли постає питання про покупку нової пральної машини, одним із ключових критеріїв стає клас віджиму. Від цього показника залежить не тільки те, наскільки сухими будуть речі після прання, а й скільки часу доведеться витратити на їхнє подальше сушіння. Чесно кажучи, коли я сам стикався з вибором, спочатку не надавав цьому значення. Але вже згодом зрозумів, що неправильно підібраний клас віджиму може створити певні незручності у побуті.

Визначити клас віджиму досить просто, адже виробники зазначають його латинськими літерами від A до G. Найкращим вважається клас А, адже він залишає в тканині мінімум вологи, тоді як клас G забезпечує найгірший результат. Різниця між цими категоріями може бути досить суттєвою — речі після прання можуть бути майже сухими або ж практично мокрими. Тут важливо врахувати й швидкість обертання барабана під час віджиму, адже саме вона напряму впливає на кінцеву вологість одягу.

Коли я вибирав пральну машину для своєї сім’ї, продавець порадив звернути увагу не тільки на клас віджиму, але й на особливості матеріалів, які я найчастіше перу. Наприклад, якщо у вас багато тонких і делікатних речей, то надто потужний віджим може їм нашкодити. З іншого боку, для щільної білизни чи джинсів краще обирати модель із високим показником віджиму, щоб речі швидше висихали.

Дуже часто люди не замислюються над такими деталями і роблять помилки при виборі пральної машини, купуючи техніку, яка не відповідає їхнім потребам. Мені також довелося зіштовхнутися з подібною ситуацією — перша моя пральна машина мала віджим всього 800 обертів, і майже всі речі доводилося додатково викручувати вручну. Тому вже при наступній покупці я одразу орієнтувався на моделі, де є хоча б 1200 обертів на хвилину, що значно полегшує життя.

Також варто пам’ятати, що не завжди максимальний клас віджиму означає найкращий вибір. Якщо у вас є сушильна машина, то особливо гнатися за класом А немає потреби, адже сушарка впорається з вологою. Проте якщо сушильного апарата немає, краще все ж обрати модель із високим класом віджиму — це дозволить економити час та енергію, особливо в холодну пору року, коли речі сохнуть повільніше.

Я переконався на власному досвіді, що правильний вибір пральної машини — це не лише питання зручності, але й економії. Тому раджу кожному перед покупкою детально вивчити характеристики і чесно відповісти собі, які функції дійсно потрібні, щоб не повторити моїх помилок.
Samsonov25 вне форума   Ответить с цитированием
Ответ