Коли постає питання про покупку нової пральної машини, одним із ключових критеріїв стає клас віджиму. Від цього показника залежить не тільки те, наскільки сухими будуть речі після прання, а й скільки часу доведеться витратити на їхнє подальше сушіння. Чесно кажучи, коли я сам стикався з вибором, спочатку не надавав цьому значення. Але вже згодом зрозумів, що неправильно підібраний клас віджиму може створити певні незручності у побуті.
Визначити клас віджиму досить просто, адже виробники зазначають його латинськими літерами від A до G. Найкращим вважається клас А, адже він залишає в тканині мінімум вологи, тоді як клас G забезпечує найгірший результат. Різниця між цими категоріями може бути досить суттєвою — речі після прання можуть бути майже сухими або ж практично мокрими. Тут важливо врахувати й швидкість обертання барабана під час віджиму, адже саме вона напряму впливає на кінцеву вологість одягу.
Коли я вибирав пральну машину для своєї сім’ї, продавець порадив звернути увагу не тільки на клас віджиму, але й на особливості матеріалів, які я найчастіше перу. Наприклад, якщо у вас багато тонких і делікатних речей, то надто потужний віджим може їм нашкодити. З іншого боку, для щільної білизни чи джинсів краще обирати модель із високим показником віджиму, щоб речі швидше висихали.
Дуже часто люди не замислюються над такими деталями і роблять
помилки при виборі пральної машини, купуючи техніку, яка не відповідає їхнім потребам. Мені також довелося зіштовхнутися з подібною ситуацією — перша моя пральна машина мала віджим всього 800 обертів, і майже всі речі доводилося додатково викручувати вручну. Тому вже при наступній покупці я одразу орієнтувався на моделі, де є хоча б 1200 обертів на хвилину, що значно полегшує життя.
Також варто пам’ятати, що не завжди максимальний клас віджиму означає найкращий вибір. Якщо у вас є сушильна машина, то особливо гнатися за класом А немає потреби, адже сушарка впорається з вологою. Проте якщо сушильного апарата немає, краще все ж обрати модель із високим класом віджиму — це дозволить економити час та енергію, особливо в холодну пору року, коли речі сохнуть повільніше.
Я переконався на власному досвіді, що правильний вибір пральної машини — це не лише питання зручності, але й економії. Тому раджу кожному перед покупкою детально вивчити характеристики і чесно відповісти собі, які функції дійсно потрібні, щоб не повторити моїх помилок.