![]() |
|
Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
Опции темы |
![]() |
#1 |
Местный
|
![]()
Привіт, друзі! Хтось з вас навчався за кордоном? Мене цікавить, наскільки складно туди вступити? Які вимоги, документи, екзамени? І як взагалі адаптуватися в іншій країні? Хочу спробувати, але трохи лячно, що це занадто важко чи довго.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Местный
|
![]()
Привіт! Вступав два роки тому до Польщі. Якщо чесно, не так складно, як здається. Головне — зібрати всі документи й добре підготуватися до екзаменів, якщо вони є. І звісно, мова важлива. Без базових знань мови може бути важче.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Местный
|
![]()
Я теж навчався за кордоном, але в Німеччині. Зі свого досвіду скажу, що найважливіше — правильно обрати програму. Багато університетів пропонують англомовні курси, що полегшує адаптацію. Документи зібрати не важко, але краще почати заздалегідь, бо можуть бути нюанси.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Местный
|
![]()
Взагалі, не потрібно боятися навчання за кордоном https://study-roads.com Так, є процес підготовки — потрібно зібрати документи, написати мотиваційний лист, скласти мовні тести (якщо це необхідно), але це все цілком реально зробити. Я вступала до Чехії, і найскладнішим було адаптуватися до місцевої системи навчання, але університети часто допомагають студентам з інших країн. Щодо адаптації — якщо знаєш мову або хоча б англійську, то в тебе вже буде половина проблем вирішена. Також можна знайти багато підтримки в студентських спільнотах. Раджу почати з того, щоб обрати країну й університет, який тобі до вподоби, і перевірити їхні вимоги для вступу.
![]()
![]() |
#5 |
Местный
|
![]()
Дуже вдячна команді Postupai https://www.postupai.com/ua за підтримку під час мого вступу в Словаччину. Навіть коли здавалося, що щось йде не так, вони знаходили рішення. Швидко реагували на запити, пояснювали все по суті, допомогли з вибором програми. Окрема подяка за моральну підтримку, якої дуже не вистачає в такий період.
|
![]() |
![]() |
![]() |