Коли я запустив свій перший невеликий вебпроєкт, я швидко зіткнувся з типовою проблемою: сайт працює, але не росте трафік і погано монетизується. Тоді я почав аналізувати не лише код і SEO, а й підхід до просування в цілому. Одним із практичних етапів стало вивчення інструментів цифрового маркетингу, зокрема матеріалів на
https://teragroup.com.ua/reklama, які допомогли мені зрозуміти, як реклама інтегрується у вебекосистему.
Після цього я переглянув архітектуру проєкту: оптимізував швидкість завантаження, виніс важкі скрипти, налаштував кешування та базову аналітику. Виявилося, що навіть дрібні технічні зміни напряму впливають на поведінку користувачів і конверсію.
Далі я почав експериментувати з посадковими сторінками. Для кожного джерела трафіку створював окремі варіанти сторінок, тестував заголовки, CTA-кнопки та структуру контенту. Це дало більш стабільний результат, ніж одноразові правки.
Окремо звернув увагу на аналітику: теплові карти, події, воронки. Саме вони показали, де користувачі “випадають” і чому не доходять до цільової дії.
Зараз я сприймаю веброзробку як поєднання коду, дизайну і маркетингової логіки. І кожен новий проєкт починаю вже з урахуванням цього досвіду. Цей підхід я тепер використовую і в комерційних проєктах.