![]() |
|
|||||||
| Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
|
Опции темы |
|
|
#1 |
|
Местный
Регистрация: 30.08.2016
Адрес: Киев
Сообщений: 1,207
|
Кориця, гвоздика і бадьян у мене завжди працюють, але смак часто виходить різкий. Особливо коли роблю на сухому вині. Хочеться, щоб глінтвейн був пряний, але не гірчив і не душив ароматом. Які спеції реально заходять разом, щоб не переборщити і не зіпсувати напій уже на етапі настоювання?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
Регистрация: 16.07.2017
Адрес: Киев
Сообщений: 230
|
Для балансу важлива не кількість, а поєднання. Корицю беру тільки паличку, не мелену. Гвоздику максимум дві штуки на літр. Бадьян половинку. Ще добре працює кардамон, але тільки роздавлений, без лушпиння. І обов’язково цедра апельсина, без білого шару, інакше гірчить.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Местный
Регистрация: 19.04.2017
Сообщений: 615
|
Якщо смак виходить різкий, значить спеції кипіли. Я ніколи не даю їм варитись. Вино нагріваю, додаю спеції, знімаю з вогню і накриваю кришкою на 10 хвилин. Імбир беру свіжий, тонкий слайс, не порошок. Мускатний горіх тільки на кінчику ножа, інакше переб’є все інше.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Местный
Регистрация: 27.04.2017
Сообщений: 1,110
|
Цитата:
|
|
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
| Опции темы | |
|
|