Кировоград - городской форум
 

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ
 
Опции темы
Старый 23.12.2025, 00:50   #1
Builder
Местный
 
Регистрация: 30.08.2016
Адрес: Киев
Сообщений: 1,207
По умолчанию Глінтвейн “заходить” із цими спеціями?

Кориця, гвоздика і бадьян у мене завжди працюють, але смак часто виходить різкий. Особливо коли роблю на сухому вині. Хочеться, щоб глінтвейн був пряний, але не гірчив і не душив ароматом. Які спеції реально заходять разом, щоб не переборщити і не зіпсувати напій уже на етапі настоювання?
Builder вне форума   Ответить с цитированием
Старый 23.12.2025, 00:59   #2
Evo
Местный
 
Регистрация: 16.07.2017
Адрес: Киев
Сообщений: 230
По умолчанию

Для балансу важлива не кількість, а поєднання. Корицю беру тільки паличку, не мелену. Гвоздику максимум дві штуки на літр. Бадьян половинку. Ще добре працює кардамон, але тільки роздавлений, без лушпиння. І обов’язково цедра апельсина, без білого шару, інакше гірчить.
Evo вне форума   Ответить с цитированием
Старый 23.12.2025, 01:04   #3
gonshchik_petr
Местный
 
Регистрация: 19.04.2017
Сообщений: 615
По умолчанию

Якщо смак виходить різкий, значить спеції кипіли. Я ніколи не даю їм варитись. Вино нагріваю, додаю спеції, знімаю з вогню і накриваю кришкою на 10 хвилин. Імбир беру свіжий, тонкий слайс, не порошок. Мускатний горіх тільки на кінчику ножа, інакше переб’є все інше.
gonshchik_petr вне форума   Ответить с цитированием
Старый 23.12.2025, 01:12   #4
German333
Местный
 
Регистрация: 27.04.2017
Сообщений: 1,110
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от Builder Посмотреть сообщение
Кориця, гвоздика і бадьян у мене завжди працюють, але смак часто виходить різкий. Особливо коли роблю на сухому вині. Хочеться, щоб глінтвейн був пряний, але не гірчив і не душив ароматом. Які спеції реально заходять разом, щоб не переборщити і не зіпсувати напій уже на етапі настоювання?
Ключова помилка це намагатись закинути все одразу. Краще вибрати один домінуючий напрям. Або теплий, з корицею і гвоздикою, або цитрусовий, з цедрою і кардамоном. Бадьян добре дружить з апельсином, але конфліктує з імбиром. Мед додаю вже в чашку, не в каструлю. Так простіше контролювати солодкість. Якщо спеції якісні, їх потрібно мало. Я зазвичай беру суміш не більше трьох позицій, і результат стабільний. Коли виникає потреба купити https://lubystok.shop/category/dlia-hlyntveina спеції для глінтвейну, дивлюсь на цілі, а не мелені. Вони повільніше віддають аромат і дозволяють точніше зловити баланс. Якщо щось зайве, його легко просто дістати з напою. Ще плюс у тому, що смак виходить чистіший і без мутності.
German333 вне форума   Ответить с цитированием
Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 
Опции темы

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.

Быстрый переход


Текущее время: 20:58. Часовой пояс GMT +3.


(с) gorod.kr.ua

Rambler's Top100