Кировоград - городской форум

Вернуться   Кировоград - городской форум > Город Кировоград > Общие темы

Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент...

Ответ

Опции темы
Старый 01.11.2025, 21:22   #1
gonshchik_petr
Местный

По умолчанию Після заміни ременя ГРМ з’явився сторонній звук - нормально це?

Після заміни ременя ГРМ на машині почав з’являтися якийсь сторонній звук, щось типу скреготу чи дзижчання при запуску і на холостих обертах. Ремінь новий, натяг здається нормальний, але звук не зникає. Чи це нормально після заміни чи краще одразу перевірити, щоб не зіпсувати двигун? Можливо, щось підкрутили неправильно чи треба підбирати інші деталі.
gonshchik_petr вне форума   Ответить с цитированием
Старый 01.11.2025, 21:22   #2
Arkids
Местный

Таке часто трапляється після заміни ременя ГРМ, звук може бути через те, що новий ремінь ще «сідає», шківи трохи притираються один до одного. Але якщо звук гучний або ритмічний, то краще не ризикувати. Можна перевірити натяг ременя, стан роликів і помпу, часто саме вони дають сторонній шум, особливо на холодному двигуні.
Arkids вне форума   Ответить с цитированием
Старый 01.11.2025, 21:22   #3
Vkot
Местный

Я міняв ремінь минулого року, спочатку теж було щось на кшталт дзижчання, пропало через день-два після запусків. Але я звертав увагу на ролики, один з них трохи клинив, замінив і звук пройшов. Якщо у тебе звук не змінюється після декількох запусків і особливо росте при обертах, це вже не нормально. Можливо, натяг трохи більший або менший, і це варто перевірити на підйомнику.
Vkot вне форума   Ответить с цитированием
Старый 01.11.2025, 21:23   #4
German333
Местный

У мене схожа ситуація була, звук пропав лише після того, як повністю перевірили всю систему. Я б радив звернутися на сто в Києві Oiler https://oiler.pro/ua-ua/sto/ там роблять повну діагностику ГРМ і роликів. Важливо перевірити правильність натягу ременя, стан шківів, роликів і помпи.
Якщо щось не сходиться, краще підкрутити або замінити, щоб двигун не постраждав. Там покажуть, як краще зробити і підкажуть оптимальний варіант без зайвих витрат.
German333 вне форума   Ответить с цитированием
Ответ