![]() |
|
Общие темы Общие темы, обсуждения всего наиболее наболевшего и важного на текущий момент... |
![]() |
|
Опции темы |
![]() |
#1 |
Местный
|
![]()
Хотів би звернутися до спільноти з таким делікатним питанням. Нещодавно ми втратили батька, і зараз займаємось встановленням пам’ятника. Нам потрібно обрати фотографію, яку буде перенесено на камінь. Але вся біда в тому, що знімки, які є у нас, зроблені ще на плівковий фотоапарат, і більшість із них втратили чіткість або мають подряпини. Боюся, що звичайне сканування не дасть гарного результату. Можливо, хтось із вас замовляв професійну реставрацію старого фото для гравіювання на пам’ятнику? Яким чином це найкраще зробити, і кого можна порадити?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Местный
|
![]()
Ми самі через це пройшли минулого року, коли ставили пам’ятник моїй сестрі. І знаєте, гарне фото — це не просто зображення. Це пам’ять, це обличчя, яке ми будемо бачити ще десятиліттями. Я теж принесла фотографію, яка була зроблена ще у 80-х роках. Але спеціалісти відновили її з такою точністю, що я навіть заплакала, коли побачила результат. Там важливо не просто чіткість, а відчути, що це справді "та сама людина". Є фахівці, які займаються виключно такими фото — можу розповісти, до кого зверталися ми.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Местный
|
![]()
Справді, емоційна складова тут дуже важлива. Не хочеться, щоб це було просто "оброблене фото", мені хочеться зберегти щось справжнє, тепле. Радий, що ви знайшли тих, хто виконав свою роботу з душею. Скажіть, будь ласка, як називається той сервіс?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Местный
|
![]()
Ми зверталися до фахівців із сайту Фото на пам'ятник https://foto-na-pamjatnyk.com.ua/ Це дійсно команда, яка глибоко розуміє, наскільки важливо відновити фотографію не просто технічно, а з повагою до пам’яті людини. Вони ретельно працюють із кожним замовленням — виправляють подряпини, вирівнюють кольори, прибирають зайві тіні чи плями. Але найголовніше — вони не змінюють риси обличчя чи вираз очей, залишаючи в зображенні душу. Нам навіть кілька разів надсилали варіанти на погодження — і щоразу враховували побажання. Робота була виконана точно в строк і з великою делікатністю. Фото виглядає дуже гідно, ми не могли стримати сліз.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |